Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τεχνητή ηρεμία

Με επιδεικτική αδιαφορία αντιμετώπισε η Ρηγίλλης τις προχτεσινές δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη στα Χανιά, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την "ηρεμία" στο εσωκομματικό μέτωπο, ώστε να ενισχύσει την εικόνα της "έτοιμης εναλλακτικής λύσης".

Παρόλο που οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη ενόχλησαν, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τον πρόεδρο του κόμματος Μ. Εβερτ,ο τελευταίος απέφυγε να το δείξει κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης που είχε με τους στενούς συνεργάτες του. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Μ. Εβερτ οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύονται ως υποδηλωτικές της επιθυμίας του "να επανέλθει στα πράγματα", υπονοώντας τα εσωκομματικά. Ο ίδιος πάντως ο Κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αν και δήλωσε ότι "έχει τερματίσει την πολιτική του σταδιοδρομία με δόξα". Συμπλήρωσε όμως ότι "μάχομαι και είμαι πάντοτε έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εκεί που ο λαός και οι περιστάσεις θα μου το ζητήσουν. Από κει και πέρα εγώ δε ζητώ τίποτα".

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι χτεσινές δηλώσεις του στα Χανιά, όπου επανέλαβε ότι "δε συνταξιοδοτήθηκε" και "είναι παρών και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως και όπου μπορεί".

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ ξεκίνησε χτες τις επαφές με στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ενόψει του συνεδρίου της οργάνωσης τον επόμενο μήνα. Η πρώτη επαφή του, η οποία έγινε χτες με το μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Π. Σιδέρη, εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβάσεων με στόχο την αποτροπή της διάσπασης της οργάνωσης, η οποία είναι διαιρεμένη σε "εβερτικούς" και "μητσοτακικούς". Πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο της ΝΔ σε συνεννόηση με τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και νυν ευρωβουλευτή Κ. Χατζηδάκη να προσπαθεί να ελέγξει την ηγεσία της οργάνωσης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μάη στις ΗΠΑ, όπου μεταξύ των άλλων θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Α. Γκορ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ