Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Προβλέψεις για διάσπαση του ΑΕΚ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ. -

Το ενδεχόμενο διάσπασης του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ΑΕΚ) και το σχηματισμό μικρότερων πολιτικών κομμάτων επισήμανε χτες, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Σταρ", ο αντιπρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης και αντιπρόεδρος του ΑΕΚ Θαμπό Μπέκι.

"Οσο γρηγορότερα κινείται κανείς προς μία φυσιολογική κοινωνία, το συντομότερο θα φτάσει σε μία κατάσταση όπου όλοι μέσα στο ΑΕΚ θα ομολογήσουν ότι μέσα σ' αυτή τη μεγάλη οικογένεια θα πρέπει να πάρει ο καθένας το δικό του δρόμο", δήλωσε συγκεκριμένα ο Θαμπό Μπέκι, χωρίς να κάνει προβλέψεις σχετικά με το πότε θα μπορούσε να εκδηλωθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή των πρώτων πολυφυλετικών εκλογών στη Νότια Αφρική (24 - 27 Απρίλη 1994) έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Νέλσον Μαντέλα, εκφράζοντας την υποστήριξή της στους αγώνες που καταβάλλονται καθημερινά για μία ενωμένη, μη - ρατσιστική, πολυ - πολιτισμική και δημοκρατική κοινωνία.

  • Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα χτες το απόγευμα στην επαρχία Ουμτάτα του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Ν. Αφρικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση λεωφορείου και δύο ταξί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ