Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
"Περήφανο κράτος"

Κράτος δικαίου, κράτος κοινωνικό, κράτος αποτελεσματικό, αλλά και κράτος περήφανο, υπόσχεται από το 1974 μέχρι και σήμερα ο κ. Παπανδρέου, - είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση είτε βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Και, βέβαια, στην κυβέρνηση βρίσκεται τη μισή μεταπολιτευτική περίοδο. Αρα, ο λαός έχει ήδη γνωρίσει και τον ίδιο και το κράτος του...

Το παπανδρεϊκό "κράτος δικαίου" ο λαός το ζει καθημερινά και το γνωρίζει άριστα: Απονέμει τη δικαιοσύνη συμψηφιστικά για τους λίγους και ταξικά για τους πολλούς. Και παίρνει από τους λίγους εύνοια και από τους πολλούς το μοναδικό αρνί τους: "του φτωχού τ' αρνί"!

Το παπανδρεϊκό "κοινωνικό κράτος", επίσης, ο λαός το ζει καθημερινά και το γνωρίζει: Ξηλώνεται συνεχώς. Περικόπτονται οι δαπάνες του. Και αντί να ιδρύει το ίδιο δημόσια ευαγή ιδρύματα (γεροντοκομεία, ορφανοτροφεία κλπ.), δείχνει την κοινωνική ευαισθησία του, βάζοντας πρόστιμο στα ιδιωτικά!

Αλλά και το "αποτελεσματικό κράτος" του κ. Παπανδρέου το ζει και το γνωρίζει ο λαός: Η όποια ανάπτυξη - έστω και η υποτυπώδης - μουχλιάζει στα συρτάρια των υπουργείων και οι πελατειακά διοριζόμενες μετριότητες βρίσκονται το μισό σχεδόν χρόνο σε "εκδρομές και σε ταξίδια αναψυχής" - έστω κι αν ο μισθός τους δε φτάνει ούτε για το λεωφορείο!

Μένει το "περήφανο κράτος" του κ. Παπανδρέου και της ηγετικής ομάδας του.

Αυτό κι αν έχει τα χάλια του.

Η στήλη δεν αναφέρεται, φυσικά, στις ταπεινωτικές υποχωρήσεις απέναντι στην ημιφασιστική Τουρκία και στους Αμερικανούς προστάτες της, ούτε στη δουλική ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αναφέρεται στην κρατική σύμπραξη για λεηλασία της χώρας.

Αναφέρεται σ' ένα κράτος, μπροστά στο οποίο η λαϊκή παροιμία "εμπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δώσετε", ωχριά.

Αναφέρεται στο διεφθαρμένο κράτος, που εκχωρεί, αντί πινακίου φακής, σε πολυεθνικό επιχειρηματικό όμιλο την περιοχή του Φλοίσβου, - αρπάζοντάς την από το φυσικό και νόμιμο ιδιοκτήτη της, - τον ελληνικό λαό!

Αναφέρεται στο διεφθαρμένο κράτος, το οποίο ψάχνει - λέει - να βρει "σύμβουλο", προκειμένου να του αναθέσει τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Σιδηροδρόμων (κόστους 220 δισ.!), - λες και τα πολυτεχνεία μας και τα τεχνικά μας επιμελητήρια είναι δολιοφθορείς και πρέπει ν' αντιμετωπίζονται με καχυποψία και με ιδιάζουσα εχθρότητα!

Αναφέρεται, ακόμη, η στήλη σε δυο πρόσφατα κρούσματα λεηλασίας με τη σύμπραξη ή την ανοχή του "περήφανου κράτους", - όπως το αντιλαμβάνεται, φυσικά, ο κ. Παπανδρέου:

1. Στο ξεπούλημα 26.000 στρεμμάτων κρητικής (μοναστηριακής) γης σε βρετανική εταιρία. Και,

2. Στο ξεπούλημα των χρυσοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής Στρατωνίου (Χαλκιδική) σε Καναδούς χρυσοθήρες.

Στην πρώτη περίπτωση, το "περήφανο" παπανδρεϊκό κράτος (που "έλυσε" από χρόνια και το πρόβλημα της εκκλησιαστικής περιουσίας), επιτρέπει στη Μονή Τοπλού του Λασιθίου να πουλήσει στην αγγλική εταιρία Loyalward, το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης (το περιώνυμο Βάι) και 26.000 στρέμματα πανέμορφης κρητικής γης, γύρω από αυτό, για υπερσύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις.

Κι αυτό, παρά τις αντιρρήσεις δημάρχων, νομαρχών και περιφερειάρχη!

Στη δεύτερη περίπτωση, το "περήφανο" παπανδρεϊκό κράτος (που, επίσης, "έλυσε" από χρόνια το θέμα του ορυκτού και μεταλλευτικού πλούτου της χώρας) ξεπούλησε στην καναδική εταιρία TVX GOLD ING τα χρυσοφόρα κοιτάσματα της Χαλκιδικής, - λες και εξάντλησε κάθε εγχώρια δυνατότητα και οι Καναδοί αποτελούσαν τη μοναδική λύση!

Κατά τα άλλα, η "περήφανη" κυβέρνηση αρκείται να θέτει σε κυκλοφορία τις δήθεν προθέσεις της, για δήθεν αυξήσεις κλπ. κλπ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημοσκοπήσεις - εργαλείο έντασης των διεργασιών (2021-11-16 00:00:00.0)
Διεργασίες ανασύνθεσης της «κεντροαριστεράς» (2014-03-28 00:00:00.0)
Γέννημα του συστήματος η «Χρυσή Αυγή» (2012-11-07 00:00:00.0)
«Σόι πάει το βασίλειο»... (2007-03-08 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη νομιμοποίηση των καταπατήσεων (2003-02-27 00:00:00.0)
Πολυτεχνείο (2000-11-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ