Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενισχύονται οι δυνάμεις στον Καύκασο

ΜΟΣΧΑ.-

Η Ρωσία αποφάσισε να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στο Βόρειο Καύκασο, με τη συγκρότηση την 1η Ιούνη ενός νέου σώματος στρατού (του 58ου), ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας, γεγονός που αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης για τα Συμβατικά Οπλα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Βλαντίμιρ Σεμιόνοφ δήλωσε ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με την "περίπλοκη κατάσταση στον Βόρειο Καύκασο και την αστάθεια που επικρατεί στην Τσετσενία". Ο Σεμιόνοφ επισήμανε επίσης ότι η ασφάλεια και η ακεραιότητα της Ρωσίας πρέπει να υπερισχύσουν της εν λόγω συνθήκης, η οποία επιπλέον πρέπει να "επανεξεταστεί". Σημειώνουμε ότι την επανεξέταση αυτής της συνθήκης ζητά από καιρό τώρα η Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν υπέγραψε χτες Διάταγμα για την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Τσετσενία την περίοδο των γιορτασμών των 50 χρόνων της αντιφασιστικής Νίκης. "Η στρατιωτική διοίκηση και το υπουργείο Αμυνας έχουν τη βούληση και τη δύναμη να κάνουν σεβαστή" την κατάπαυση του πυρός και από τους Τσετσένους αυτονομιστές.

Από τη μεριά του, όμως, ο διοικητής των τσετσενικών δυνάμεων στη Δυτική Τσετσενία Σερβάνι Αλμπάκοφ δήλωσε ότι θα αγνοήσουν την πρόταση εκεχειρίας που προτείνει η Ρωσία. "Δε θα υπάρξει εκεχειρία στο μέτωπο αυτό. Εχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε τη μάχη και δε θα υπάρξει διαταγή να σταματήσουμε", τόνισε ο Αλμπάκοφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ