Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Δημοσκοπήσεις - εργαλείο έντασης των διεργασιών

Με τις δημοσκοπήσεις ως εργαλείο έντασης των διεργασιών συνολικά στα αστικά κόμματα, συνεχίζεται η πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκέμβρη στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Μία τελευταία δημοσκόπηση σε κυριακάτικη εφημερίδα άνοιξε για τα καλά την κουβέντα για το πώς επιδρούν οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το πώς θα καρπωθεί την κυβερνητική «φθορά» το ΚΙΝΑΛ, και, βέβαια, για το σταθερό ζητούμενο, δηλαδή με ποιον θα συγκολληθεί το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης αστικής διαχείρισης. Ρόλο που έτσι κι αλλιώς διεκδικούν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία, αφού ούτε ένας απ' αυτούς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας σε συνθήκες «αναγκαίες»... Αυτό το ζήτημα ήταν και ένα από τα κεντρικά στις δημοσκοπήσεις των αστικών Μέσων Ενημέρωσης, που εκφράζοντας τα «θέλω» επιχειρηματικών πόλων θέλουν με τον τρόπο τους να εμπλακούν στην εσωκομματική διαδικασία, που επιδρά συνολικά και στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποψήφιοι σε δηλώσεις τους παίρνουν υπόψη τους και αξιοποιούν αναλόγως τα δημοσκοπικά ευρήματα, με τον Α. Λοβέρδο για παράδειγμα να λέει ότι «είμαστε μέσα στο παιχνίδι (...) Γιατί υπάρχουν ομάδες πολιτών που π.χ. από το 2010 δεν μας ξαναψήφισαν και πήγαν σε κόμματα διαμαρτυρίας ή δεν ξαναπήγαν στις κάλπες, και τώρα σκέφτονται να επιστρέψουν».

Την ίδια στιγμή, μια ...τυχαία συνάντηση, σε μαγαζί στην Κρήτη, των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, που αποτυπώθηκε και σε σχετική φωτογραφία, τροφοδότησε διάφορα σενάρια. Παπανδρέου και Καστανίδης βρέθηκαν στο νησί για τις ανάγκες της προεκλογικής τους εκστρατείας. Θυμίζουμε ότι ο Χ. Καστανίδης ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ είχε στηρίξει και τη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών το 2015. Επιπλέον, πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου πολλοί «παπανδρεϊκοί» είχαν υπογράψει για την υποψηφιότητα Καστανίδη και τον είχαν στηρίξει δημόσια.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και οι συζητήσεις για το πώς και αν θα γίνει το «ντιμπέιτ» ανάμεσα στους 6 υποψηφίους, με την πλευρά του Γ. Παπανδρέου να αρνείται τους όρους που θέτουν οι υπόλοιποι 5, οι οποίοι την Παρασκευή έστειλαν επιστολές στην ΕΡΤ, καλώντας την να προχωρήσει τις διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ