Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτοί που σηκώνουν το ποτήρι σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, αύριο θα σηκώσουν το μαχαίρι στον λαό

Χρήστος Σαλταπίδας, Πλοίαρχος ΠΝ ε.α.

Ο Χρήστος Σαλταπίδας
Ο Χρήστος Σαλταπίδας
Ως απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, επιτρέψτε μου να χαιρετίσω με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής, προς όλους και όλες, για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ!!! Ενα Κάλεσμα το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα βρει ευρεία ανταπόκριση.

Λόγω της ιδιότητάς μου, θα ήθελα να απευθυνθώ ιδιαίτερα σε όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στους νέους, στα παιδιά μας που είναι το μέλλον και τώρα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, αλλά και στο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ορισμένοι από εσάς πιθανόν να διαφωνείτε με κάποιες από τις θέσεις του ΚΚΕ. Μελετήσετε τις θέσεις του. Συγκρίνετε και συμπεράνετε το δίκαιο και την ορθότητα των θέσεων του Κόμματος. Είμαι σίγουρος ότι οι θέσεις του ΚΚΕ αγγίζουν την καρδιά σας και τα συναισθήματά σας, γιατί βασίζονται στη λογική, στην ηθική και αποσκοπούν στη βελτίωση όλων των συνθηκών που επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής του λαού τον οποίο υπηρετήσατε ή συνεχίζετε να υπηρετείτε.

Θεωρώ δεδομένο το ενδιαφέρον και την αγάπη σας για την πατρίδα και τον λαό. Θεωρώ δεδομένη την κριτική σας ικανότητα και την ικανότητα λήψεως κρίσιμων και σωστών αποφάσεων σε ελάχιστο χρόνο προς όφελος της πατρίδας και του λαού.

Αναλογιστείτε την ξεκάθαρη προς όλες τις κατευθύνσεις θέση του ΚΚΕ ότι αν απαιτηθεί στις δύσκολες ώρες θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Νιώστε την αγωνία του απλού πολίτη για τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα, που όλο και εντονότερα πλανάται πάνω από τα κεφάλια του, παρά τα όποια επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και τις αυξημένες παραγωγικές δυνατότητες.

Σκεφθείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια του συστήματος Υγείας, για τη μετακύλιση όλων των ευθυνών από το κράτος στον πολίτη, για τους νεκρούς συνανθρώπους μας, για τον θησαυρισμό συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, για τη μετατροπή του αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα, για τη διάλυση του συστήματος Υγείας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Δείτε ποιοι ευθύνονται για την αδυναμία των λαϊκών στρωμάτων να ανταποκριθούν στις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών της Ενέργειας.

Η υποταγή, η προσαρμογή στα ελάχιστα, η παραίτηση από τη διεκδίκηση καλύτερης ζωής παρουσιάζονται ως αναγκαία από όλα τα αστικά κόμματα, αντί να ενθαρρύνεται ο λαός να τα διεκδικεί με αγώνες.

Οι ίδιοι διαπιστώσατε, ακόμη και πρόσφατα, την πλήρη απουσία προετοιμασίας και σχεδίου για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, (φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί), αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης για ανακούφιση των πληγέντων.

Διαπιστώνετε μέρα με τη μέρα την αύξηση της κρατικής βίας και καταστολής εις βάρος του λαού, την προσπάθεια να αποτραπεί η οποιαδήποτε διεκδίκηση κάθε δίκαιου αιτήματος. Διαπιστώνετε την αντίφαση, που οι ίδιοι προκαλούν, όταν βίαια προσπαθούν να καταστείλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις από εργαζόμενους που όλοι μας επαινούμε για την προσπάθεια και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ωρες ολόκληρες θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το τι θα πρέπει να αναλογιστείτε. Αλλά όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη και πολλούς από εσάς ήδη σας προβληματίζουν έντονα.

Σας καλώ να κατανοήσετε ότι όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, αποτελούν εκδοχές της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής του λαού δεν πρόκειται να έρθει από καμία πολιτική που ουσιαστικά εξυπηρετεί τα ίδια καπιταλιστικά συμφέροντα. Αυτοί που σηκώνουν το ποτήρι στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, αύριο θα σηκώσουν το μαχαίρι στον λαό, σε εσάς, στα παιδιά σας.

Συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία,

Η επίθεση εις βάρος μας, εις βάρος του λαού, δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν συμμετέχουμε και εμείς στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να την σταματήσουμε.

Ο χρόνος έχει αρχίσει και κυλάει αντίστροφα. Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να αφήσουμε κάτι για αύριο. Αύριο θα είναι αργά. Ας μην χρειαστεί να απολογηθούμε στις επόμενες γενιές για ό,τι δεν πράξαμε όταν έπρεπε.

Πιστέψτε στη δύναμή σας. Ανεβάστε τον πήχη στις απαιτήσεις σας και μη δεχθείτε τα ψίχουλα που δίνει η τωρινή κυβέρνηση ή υπόσχεται να δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μη συμβιβαστείτε με τίποτε λιγότερο από αυτά που δικαιούστε.

Οφείλουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο και μια προοπτική στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας και σε όλες τις επερχόμενες γενιές. Οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια στην υποστήριξη των αξιών και των ηθικών αρχών μας.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, στρατεύσιμοι, συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικό προσωπικό, απαιτείται να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ΚΚΕ, να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Μονάχα ο λαός μπορεί και θα σώσει τον λαό αν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο της ανατροπής.

Σας ευχαριστώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ