Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολη η χώρα ένα πεδίο ΝΑΤΟικών ασκήσεων

Ασκηση μικρής κλίμακας έγινε την Παρασκευή στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας QUAD (QUADRIPARTITE INITIATIVE) στο πλαίσιο της οποίας ήδη από τον Αύγουστο 2020 Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία και Ιταλία συμφώνησαν για κοινή επιχειρησιακή παρουσία στην εν λόγω ζώνη, όπου κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου για τα μερίδια της καπιταλιστικής λείας.

Στην Ασκηση συμμετείχαν η Ελλάδα με τη φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», η Γαλλία με τη φρεγάτα «AUVERGNE», η Ιταλία με το αντιτορπιλικό «ANDREA DORIA» και η Κυπριακή Δημοκρατία με το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ» και ένα ελικόπτερο AW-139.

Επίσης την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΗ» κοντά στο Λαγκαδά η Μέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Τακτικής Ασκησης Μετά Στρατευμάτων «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ - 21»/ «GOLDEN FLEECE-21», με τη συμμετοχή δυνάμεων από Ελλάδα, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και παρατηρητών από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF), την Αλβανία, την Ιορδανία και την Κύπρο. Διόλου τυχαία, προς επίβλεψη των τέτοιων ΝΑΤΟικής κοπής δραστηριοτήτων, την τελική φάση παρακολούθησε ο ίδιος ο ακόλουθος Αμυνας των ΗΠΑ πλοίαρχος Michael Edward Biery.

Στο μεταξύ, έως αύριο, 17/11 συνεχίζεται η άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-21/OLYMPIC COOPERATION-21» στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης, η οποία περιλαμβάνει συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων αρμάτων μάχης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ