Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βδομάδα δράσης για την Υγεία από την ερχόμενη Δευτέρα

Κάλεσμα σε σωματεία από το ΣΕΤΕΠΕ για πολύμορφη δράση διεκδίκησης με κεντρική κινητοποίηση στις 25 Νοέμβρη

Βδομάδα δράσης για τη διεκδίκηση της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας από τις 22 έως τις 28 Νοέμβρη αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής και στο πλαίσιο αυτό καλεί σε κεντρική κινητοποίηση την Πέμπτη 25/11 στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί όλα τα εργατικά σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές που προβληματίζονται για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, σε συντονισμό της δράσης για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που συνεχίζεται η επικίνδυνη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, με τα νοσοκομεία να έχουν ήδη φρακάρει λόγω έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει μέτρα προστασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, σε πολλούς χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα το δίκαιο αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Γι' αυτήν την κατάσταση υπάρχουν συγκεκριμένοι ένοχοι και έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η σημερινή αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ακολουθούν αυτές τις πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας. Τις πολιτικές που κλείνουν νοσοκομεία και δεν προσλαμβάνουν υγειονομικό προσωπικό. Είναι αυτοί που βάζουν στην ίδια ζυγαριά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Το ΣΕΤΕΠΕ καλεί σε αγώνα για την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, αλλά και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη.

Ειδικότερα:

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

-- Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

-- Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

-- Αμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

-- Αμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

-- Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

-- Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες στα σχολεία, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.

-- Οχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

-- Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών.

Σύσκεψη στα Γιαννιτσά

Με μαζική συμμετοχή σωματείων, συλλόγων και άλλων κοινωνικών φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας η σύσκεψη που οργάνωσε η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας με θέμα το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Εδεσσας, τη δραματική κατάσταση στις Παθολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων (Εδεσσας και Γιαννιτσών), τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών.

Μέσα από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη να απαιτηθεί η ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Συζητήθηκαν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων και κινητοποιήσεων, με άμεσες παρεμβάσεις και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους για την ενημέρωση των εργαζομένων και συναντήσεις με διοικήσεις συλλόγων και σωματείων με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και της ίδιας της ζωής του λαού της περιοχής.

Εκπρόσωποι φορέων αναφέρθηκαν σε «τοπικιστικές» αντιλήψεις που καλλιεργούνται με σκοπό να διχάσουν τους κατοίκους των περιοχών της Εδεσσας και των Γιαννιτσών και να αποσπάσουν την προσοχή από τον μεγάλο ένοχο που είναι η κυβερνητική πολιτική.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της Α' Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας, εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μέλη του ΔΣ του Σωματείου ΔΕΗ ΥΗΣ Αγρα - Εδεσσαίου «Σπάρτακος», μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας, εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Παραρτήματος Πέλλας του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Πέλλας, της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών (μέλος της ΟΓΕ), γιατροί των Νοσοκομείων Εδεσσας και Γιαννιτσών, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη φορέων στις 23 του Οκτώβρη στην Εδεσσα και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πέλλας και «Πέλλα - δήμος για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ