Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Eισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλου που ανέφερε πως 5 κλίνες ΜΕΘ στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο δεν είχαν στελεχωθεί σωστά και υπήρχαν απογοητευτικά ποσοστά θνητότητας, το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τη βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Βασιλακόπουλος στις σχετικές δηλώσεις αναφέρθηκε σε «κάποιες κλίνες» ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν την περασμένη άνοιξη, συμπληρώνοντας: «Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειάζονταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν 5 κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Οταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Οπως εξήγησε ο καθηγητής, «το να παίρνουμε από το χειρουργείο κλίνες και να τις κάνουμε ΜΕΘ δεν θα πετύχουμε τα στάνταρ θνητότητας, καθώς δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια εν μια νυκτί μετατρέπει κλινικές σε Covid και το αντίστροφο, «ανοίγει» ΜΕΘ χωρίς εντατικολόγους και ειδικευμένο προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ