Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα

Με εκδηλώσεις σε σχολές και γειτονιές οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα τιμούν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με τη συμμετοχή φοιτητών από τη Νομική πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΝΟΠΕ της ΚΝΕ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, με ομιλητή τον Αντώνη Μοχιανάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη συζήτηση δόθηκε βάρος στα ιστορικά γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά και στο σήμερα και τα διδάγματα που προκύπτουν.

Σε Αιγάλεω και Ιλιον

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τις ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών και ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ σε Αιγάλεω και Ιλιον.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν του χρονικού, των ιστορικών γεγονότων, απασχόλησε η επικαιρότητα των συνθημάτων που κοσμούσαν την πύλη του Πολυτεχνείου, «Εξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» και η αναγκαιότητα έντασης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης με βάση και τις σύγχρονες εξελίξεις, τις επιθετικές συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με Γαλλία και ΗΠΑ.

Στην Πάτρα

Στα επίκαιρα μηνύματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο Στάθης Κεντρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, στην εκδήλωση που έγινε χτες στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον, όχι μόνο για τα ιστορικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην Αθήνα, αλλά και για αυτά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, με τον αντιδικτατορικό αγώνα που αναπτύχθηκε, με μπροστάρηδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ.

Μια μέρα πριν τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη και στην Πάτρα, όπως σημείωσε ο Στάθης Κεντρής, «1.800 και πάνω φοιτητές προχωρούν σε κατάληψη του κτιρίου του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου. Συγκροτούν επιτροπές, βγάζουν ψηφίσματα, αναρτούν πανό, φωνάζουν αντιχουντικά συνθήματα», επισημαίνοντας ότι «ο λαός της πόλης συμπαραστέκεται στα παιδιά του, συρρέοντας στο χώρο της κατάληψης, φέρνοντας τρόφιμα, αλλά και χρήματα. Επίσης, κατά τα πρότυπα της Αθήνας, τίθεται σε λειτουργία ραδιοφωνικός σταθμός».

Στη Νομική
Στη Νομική
Αναφερόμενος στο σήμερα, μέσα από το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταλήγοντας: «Δεν χωράει άλλη αναμονή! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε γενιά της πάλης για την ανατροπή». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στη «Ρωμιοσύνη».

Στη Ζάκυνθο

Αντίστοιχη δραστηριότητα έγινε και στη Ζάκυνθο, με πρωτοβουλία της ΤΕ του ΚΚΕ και του ΤΣ της ΚΝΕ, όπου μεταξύ άλλων προβλήθηκε βίντεο με το ιστορικό των γεγονότων.

Τις επόμενες μέρες

Με κεντρικό σύνθημα: «Το Πολυτεχνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!», το πρόγραμμα συνεχίζεται τις επόμενες μέρες ως εξής:

Σήμερα Τρίτη:

-- Συζήτηση με θέμα «48 χρόνια μετά, τα διδάγματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα», στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, έξω από το κυλικείο του Φυσικού στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα.

-- Στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, στο αίθριο, στις 10 π.μ. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα.

Αιγάλεω - Ιλιον
Αιγάλεω - Ιλιον
-- Στο Ρέθυμνο, στο μεγάλο αίθριο του πανεπιστημίου, στις 12.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αργύρης Αλεξάκης, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

-- Στην Κέρκυρα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με ομιλήτρια την Βάλια Σκορδίλη, μέλος του ΤΣ Κέρκυρας της ΚΝΕ.

Το Σαββατοκύριακο:

-- Στον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο» - Γιώργος Βουβαλέας, το Σάββατο, στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

-- Στη Σπάρτη, προβολή του ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της δικτατορίας 1967 - 1974» το Σάββατο, στα γραφεία των συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ευαγγελιστρίας 46.

-- Στην Κόρινθο, προβολή του ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της δικτατορίας 1967 - 1974» την Κυριακή, στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Κορίνθου του ΚΚΕ (Αποστόλου Παύλου 46), στις 6 μ.μ.


Στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ