Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων!

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία πολλών περιφερειακών ιατρείων στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης και να συρρικνώσει τη λειτουργία των ΚΥ Παρανεστίου και Αβδήρων από 1/11 και τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση δεκάδες εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς τονίζουν μεταξύ άλλων πως η απόφαση αυτή ήρθε ως συνέχεια της συνολικής πολιτικής που ακολουθείται σε όλη την περίοδο της πανδημίας με αποκλειστικό κριτήριο τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που άφησε αθωράκιστα και υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία, και με την αποψίλωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή να αφήνει χωρίς παρακολούθηση χρονίως πάσχοντες, ΑμεΑ, ηλικιωμένους και συνολικά τον λαό της υπαίθρου.

«Σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, που καθημερινά μετράμε και στην περιοχή μας εκατοντάδες νέα κρούσματα, δεκάδες διασωληνωμένους και νεκρούς, η κυβέρνηση συνεχίζει να τα ρίχνει όλα στην "ατομική ευθύνη", για να κρύψει τις δικές της», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως από χτες, Δευτέρα 15 Νοέμβρη, μετά την αγανάκτηση και την κατακραυγή του λαού της περιοχής, όπως και την πίεση κινητοποιήσεων, εφαρμόστηκε μια «μεσοβέζικη» λύση από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ, που δήλωσε πως «τα περιφερειακά ιατρεία του Εβρου επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους». Ωστόσο, ο διοικητής, Δ. Τσαλικάκης, διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας πως το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι μειωμένο, ενώ οι μέρες λειτουργίας τους θα είναι μια έως δύο φορές τη βδομάδα ή ανά δεκαήμερο, ανάλογα με το πρόγραμμα που εφάρμοζε κάθε ιατρείο.

Τα σωματεία και οι φορείς δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανάκληση της απόφασης και καλούν στην ίδια κατεύθυνση να συμμετέχουν όλα τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία αλλά και οι σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ