Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό "παρών" δηλώνουν οι συνταξιούχοι

Να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς καλεί τους συνταξιούχους η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας.Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο Μουσείο και από εκεί θα κατευθυνθούν συντεταγμένα στην κεντρική συγκέντρωση που θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως.

"Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και επισημαίνει για μια ακόμα φορά ότι οι συνταξιούχοι παλεύουν και διεκδικούν: Την επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Την κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων 1902, 1976 και 2084. Τη μείωση της συμμετοχής τους στα φάρμακα. Τη βελτίωση της ιατρικής - φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέτρα για τη σωτηρία των Ταμείων τους, ΙΚΑ και επικουρικών.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι οι συνταξιούχοι οικοδόμοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 9 Μάη στις 11.00 π.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο επικουρικό τους Ταμείο.

Παράλληλα η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η εργατική τάξη και οι συνταξιούχοι της χώρας έδωσαν σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και είχαν σοβαρές κατακτήσεις. Τη μέρα αυτή η εργατική τάξη και οι συνταξιούχοι ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, αγωνίζονται και υπερασπίζουν τις κατακτήσεις τους. Αγωνίζονται ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ, του Μάαστριχτ και της Λευκής Βίβλου που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, στην ανεργία, την εξαθλίωση και στο περιθώριο. Μέσα στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και η κυβέρνηση και μας αντιμετώπισε με ΜΑΤ και δακρυγόνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ