Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεκαήμερο εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

Η ανεργία και οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτής μας).-

Τα κορυφαία προβλήματα της ανεργίας και των εργασιακών σχέσεων θα προσπαθήσει να αναδείξει μέσα από το φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και τις δεκαήμερες εκδηλώσεις, που έχει προγραμματίσει, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Η. Κοντόπουλος αναφέρθηκε στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σε εργοστάσια και βιοτεχνίες της πόλης, τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ και δεκάδες συνδικαλιστές, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Επίσης αναφέρθηκε στη μονόπλευρη λιτότητα που εφαρμόζεται χρόνια τώρα, χωρίς να φέρνει αποτελέσματα σε όφελος των εργαζομένων και χαρακτήρισε ως καθαρά εισπρακτικό και χωρίς προβλέψεις για ανάπτυξη το νέο προϋπολογισμό. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διαδικασίας διαλόγου με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, ο Η. Κοντόπουλος σημείωσε ότι τα αιτήματα που αναδείχτηκαν ήταν οι 35 ώρες δουλιάς και το πενθήμερο χωρίς μείωση των αποδοχών, κάτι που θα συμβάλει και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης στάθηκε στην ολοένα αυξανόμενη ανεργία που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη, αναφέροντας ότι το ποσοστό των ανέργων έχει ξεπεράσει το 13% και ιδιαίτερα στη νεολαία άγγιξε το 26%!

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΘ, Β. Ρέβας,σημείωσε τη μεγάλη σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει τη Δευτέρα στις 10 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το δυναμικό αγωνιστικό "παρών" τους σε όλες τις εκδηλώσεις του ΕΚΘ. Χαρακτηριστικά ανέφερε επίσης: "Σήμερα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαλλαγούν από κάθε αίσθημα ηττοπάθειας, από τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και με τη συμμετοχή τους να δυναμώσουν τα σωματεία τους, ώστε και το συνδικαλιστικό κίνημα να ξεπεράσει τις όποιες αδυναμίες του, αλλά και να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και εκπορεύονται από το κέντρο των Βρυξελλών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ