Σάββατο 29 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
"Ο αγώνας είναι η δύναμή μας"

Αγωνιστικό προσκλητήριο προς τους νέους

Αγωνιστικό προσκλητήριο προς τους νέους απευθύνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας,με ανακοίνωσή της για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Με κεντρικό σύνθημα: "Η αδιαφορία είναι υποταγή, ο αγώνας είναι η δύναμή μας",η ΚΝΕ καλεί τους νέους εργαζόμενους και όλους τους νέους που "δε βολεύονται, δεν υποτάσσονται, που στέκονται όρθιοι και διεκδικούν", να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα, στην περιοδική απασχόληση, στην παρατεταμένη ανεργία. Μέσα από τα σωματεία τους να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους για σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Τους καλεί να ενώσουν τη δύναμή τους με τους νέους κομμουνιστές μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να βγουν νικητές.

"Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκει την εργαζόμενη νεολαία αντιμέτωπη με τις νέες "ευέλικτες" σχέσεις εργασίας, κάνοντας όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα τα μηνύματα του Μάη του 1886", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και επισημαίνει πως οι αγώνες των αγροτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων απαντούν στη συντηρητική πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μεταφέρουν στην κοινωνία την αισιοδοξία και τη σιγουριά ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα

Ανακοίνωση για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσε και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα με την οποία επισημαίνει ότι η φετινή 1η Μάη βρίσει τους εργαζόμενους σε μια εποχή που επιχειρείται, από τους ισχυρούς του χρήματος, μια άνευ προηγουμένου επίθεση για την ανατροπή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος. Σημειώνει ότι οι ισχυροί μέσα "από τα αντιλαϊκά μανιφέστα του Μάαστριχτ, της "Λευκής Βίβλου", συμφωνίες τύπου ΓΚΑΤΤ, επιχειρούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους και τη χώρα σε περιφερειακή νεοαποικιακή νομαρχία τους. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκουν πρόθυμους υποτακτικούς συνεργούς την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΝΔ, της ΠΟΛ.ΑΝ και του "ΣΥΝ"", αλλά και τις εξαρτημένες από τα κόμματα αυτά συνδικαλιστικές ηγεσίες. "Το συνδικαλιστικό κίνημα - υπογραμμίζει - είναι ανάγκη μέσα από την ίδια του τη βάση να παραμερίσει τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αντιτάξει τους συντονισμένους αγώνες του, αξιοποιώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις των λαϊκών μας αγώνων, των 200 της Καισαριανής και όλων των αγώνων των εργαζομένων από την Πρωτομαγιά του Σικάγου μέχρι σήμερα".

ΕΚ Λέσβου - ΝΤ ΑΔΕΔΥ

Κοινή διακήρυξη για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με την οποία καλούν τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να γίνει η φετινή Πρωτομαγιά μια επετειακή εκδήλωση, αλλά να τη μετατρέψουν σε αφετηρία αγώνων για ουσιαστικές αυξήσεις, για νομοθετική κατοχύρωση της ΑΤΑ, για την καταπολέμηση της ανεργίας και γενικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ