Σάββατο 29 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο "βαστάζος"

Το ρόλο του ακραιφνούς κυβερνητικού βαστάζου έχει αναλάβει ο νομάρχης του "ΣΥΝ" στη Μαγνησία, Π. Σκοτινιώτης. Μετά την επιχείρηση διάσπασης της ενότητας των αγροτών για να σταματήσει τη μεγαλειώδη κινητοποίησή τους, τώρα "περιλαμβάνει" τους εργάτες. Μάλιστα, χτες - στη γενική συνέλευση των απολυμένων της ΤΕΟΚΑΡ - επιτέθηκε φραστικά και κατά του ΚΚΕ, κατηγορώντας το ότι προωθεί τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος (!), επειδή υποστηρίζει την πρωτοβουλία της Επιτροπής Συνδικαλιστών, να γιορταστεί αγωνιστικά και ταξικά η Εργατική Πρωτομαγιά στο Βόλο.

Βέβαια, για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που οδηγεί τη Μαγνησία στην αποβιομηχάνιση και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, δε βρήκε ούτε μία λέξη να πει.

Ας αντιληφθεί, επιτέλους, ο Π. Σκοτινιώτης, ότι οι εργάτες της Μαγνησίας και ολόκληρης της χώρας - όπως και οι αγρότες, πριν λίγο καιρό - δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας, επειδή το θέλουν οι Βρυξέλλες και οι ντόπιες κυβερνήσεις. Θα παλέψουν, με όποιες μορφές πάλης θεωρούν αποδοτικότερες, για τη λύση των προβλημάτων τους και τη σωτηρία της βιομηχανίας. Οι εργώδεις προσπάθειές του, να παίξει το ρόλο του "πυροσβέστη" των αγώνων που έρχονται, θα αποτύχουν και πάλι. Αλλωστε, η μοίρα των "βαστάζων" είναι γνωστή: τους χρησιμοποιούν και μετά τους πετούν στ' άχρηστα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ