Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανοδικός ο δείκτης της ανεργίας...

Για μια ακόμα φορά και τον Ιούλη η εγγεγραμμένη ανεργία αυξήθηκε

Στο 6,99% έφτασε το ποσοστό της εγγεγραμμένης ανεργίας τον περασμένο Ιούλη, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 6,47% και τον περασμένο Ιούνη6,94%.Συνεχίζεται έτσι η αυξητική τάση της εγγεγραμμένης ανεργίας του περασμένου μήνα, παρά την αύξηση της εποχιακής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ, οι άνεργοι έφτασαν σε απόλυτο αριθμό τους 196.967,ενώ τον Ιούνη ήταν 191.932.Πρέπει να σημειωθεί ότι επιδοτούνται μόνο οι 92.281 άνεργοι, κάτι που δείχνει και τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των μακροχρόνια ανέργων.

Οι απολύσεις έφτασαν τον Ιούλη τις 24.344,είχαμε δηλαδή περίπου 974 απολύσεις κάθε εργάσιμη μέρα του Ιούλη!

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του διοικητή του ΟΑΕΔ, η οποία συνοδεύει τα στοιχεία της υπηρεσίας, επιβεβαιώνονται οι "σημειούμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική αγορά εργασίας". Στο πνεύμα ανάλογων ανακοινώσεων η αύξηση της ανεργίας χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του εργατικού δυναμικού και κυρίως των γυναικών!

Επίσης διαπιστώνεται ότι - κάτι που επαναλαμβάνεται με τα ίδια λόγια κάθε φορά - "τα στοιχεία της αγοράς εργασίας έχουν επηρεαστεί και θα συνεχίσουν να επηρεάζονται προς το ευνοϊκότερο, από τη σταδιακή εφαρμογή προγραμμάτων Απασχόλησης του ΟΑΕΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ