Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αποφασιστικά στη μάχη

Την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους στις 28 Αυγούστου εξέτασαν χτες η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού και σωματεία του κλάδου

Στη μάχη για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού στις 28 Αυγούστου,ρίχνονται τα σωματεία του κλάδου πανελλαδικά. Στην Αθήνα σε χτεσινή σύσκεψη των Σωματείων και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε ομόφωνα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέρα, ώστε να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι τόσο στην τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ. - 2μ.μ.),όσο και στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο θέατρο "Ακάδημος".

Ετσι, από σήμερα αρχίζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν για την κινητοποίηση και το διεκδικητικό πλαίσιο. Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Ηράκλειο,στην Κω,στη Θεσσαλονίκη,ενώ ακόμα εκκρεμούν αποφάσεις σωματείων από άλλες περιοχές.Οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβρη, μετά από νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Το σωματείο της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης που διεξάγεται στην πόλη στις αρχές του ερχόμενου μήνα και αν και πάλι δεν υπάρξει ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά τους θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στη διάρκεια της κλαδικής έκθεσης PHILOXENIA στις αρχές του Νοέμβρη.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν στις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και στην αφαίρεση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων,ενώ καταγγέλλεται ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας κυριαρχούν, οι συμβάσεις δεν εφαρμόζονται και ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δε λειτουργούν. Τέλος, σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με κύρια αιτήματα: Πλήρη απασχόληση, αυτοτέλεια του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, την επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα, διατήρηση της 20ετίας για τη χορήγηση του εφάπαξ, κατάργηση της προϋπόθεσης απόλυσης ή αποχώρησης από την εργασία για τη χορήγησή του, βελτίωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους, μείωση των προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση των εποχιακά απασχολούμενων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ