Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στο τρίγωνο Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία. Στις πρωτεύουσες της Ελλάδας και της Τουρκίας επιδίδονται σε μια προσπάθεια ερμηνείας, αλλά και υποβάθμισης της Συμφωνίας της Μαδρίτης, ενώ στην Κύπρο συνεχίζονται οι απειλές του Ρ. Ντενκτάς και προετοιμάζεται το έδαφος για την πολυσυζητημένη"πρωτοβουλία" του Αμερικανού διπλωμάτη Ρ. Χόλμπρουκ (σελίδα 6).

ΒΑΘΑΙΝΕΙ το "πολιτικό ρήγμα" στη Σερβοβοσνιακή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κλίτσοβιτς κήρυξε παράνομες τις αποφάσεις της προέδρου Πλάβσιτς, υποστηρίζοντας ότι αντιτίθενται στις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Την ίδια ώρα η πρόεδρος κάνει ό,τι μπορεί για να συσπειρώσει και να ενισχύσει το "στρατόπεδό" της, προχωρώντας στην αναδιοργάνωση της διοίκησης των αστυνομικών δυνάμεων στην Μπάνια Λούκα και οξύνοντας το κλίμα πολιτικού διχασμού με εμπρηστικές ομιλίες κατά του πρώην ηγέτη, Ράντοβαν Κάρατζιτς (σελίδα 7).

ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ πάλευαν με τα άγρια κύματα της θάλασσας. Εχασαν τελικά τη μάχη. Χτες το πρωί εντοπίστηκαν τα πτώματα των πέντε από τους επτά ναυαγούς που αγνοούνταν από την Παρασκευή το μεσημέρι, όταν εγκατέλειψαν το ιστιοπλοϊκό τους σκάφος, το οποίο είχε αρπάξει φωτιά από μηχανική βλάβη και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε φουσκωτή βοηθητική λέμβο. Τραγική φιγούρα και μόνη διασωθείσα μέχρι στιγμής είναι η Β. Ζήση.Αγνοούνται ακόμα ο Ε. Μαυρίδης 35 χρόνων και ο Δ. Θεοδωρίδης 35 χρόνων (σελίδα 16).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ