Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση στο ΜΙΝΙΟΝ

Εξάωρη στάση εργασίας, από τις 6πμ έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο Σάββατο, 30 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στο ΜΙΝΙΟΝ,αντιδρώντας στη συρρίκνωση της επιχείρησης και στην έξαρση του αυταρχισμού. Επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 5μμ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σωματείων στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στο κατάστημα και να ζητηθεί η έμπρακτη συμπαράστασή τους.

Το επιχειρησιακό σωματείο, με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να στείλουν απάντηση στις αντιδραστικές, αντεργατικές και τρομοκρατικές ενέργειες της εταιρίας, ενώ τονίζεται ακόμα: "Το ΜΙΝΙΟΝ είναι βιώσιμη εταιρία. Τα τελευταία γεγονότα δείχνουν καθαρά τις προθέσεις των εργοδοτών. Με τη μέθοδο της τρομοκράτησης των εργαζομένων, με τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της διοίκησης του σωματείου, προσπαθούν να επιβάλλουν τις αντεργατικές επιλογές τους, να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το σωματείο και να ρίξουν τις ευθύνες για την πορεία της εταιρίας στη διοίκησή του".

Καταγγέλλεται ακόμα ότι στόχος της εταιρίας είναι να "διαλύσει το σωματείο και να το κάνει να σιωπήσει για τις τεράστιες ευθύνες της για τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλιά τους 550 εργαζόμενοι". Σημειώνεται ακόμα ότι οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας και να σταματήσει ο αντεργατικός και αυταρχικός κατήφορος της εταιρίας.

- Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Πειραιά,εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ και στον αγώνα τους για την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων τους. Στην ανακοίνωση καταδικάζεται "η προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε πιο ανώδυνα να περάσει στην επίθεση για κατάργηση των δικαιωμάτων τους". Ακόμα, το Συνδικάτο Μετάλλου προειδοποιεί "την εργοδοσία, την κυβέρνηση και όσους στηρίζουν ανάλογες πρακτικές, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργανωμένη αντίσταση όλων των εργαζομένων της Αθήνας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ