Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τις κατοικίες του ΟΕΚ

Το πρόβλημα της εξαίρεσης εργαζομένων από τις κληρώσεις κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που επειδή άλλαξαν επάγγελμα - ενώ για χρόνια ολόκληρα ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ - δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις κληρώσεις, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών Μήτσου Κωστόπουλου και Μπάμπη Αγγουράκη,προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από εργαζόμενους, που, ενώ για δεκαετίες ολόκληρες ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, δεν έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις κληρώσεις για κατοικίες, επειδή άλλαξαν ασφαλιστική κάλυψη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει η Ερώτηση, για τον Α. Μπαλάνο από την Ιστιαία Ευβοίας, πατέρα 6 παιδιών, που ενώ ήταν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ για περίπου δύο δεκαετίες, δεν μπορεί να μπει στην κλήρωση λόγω αλλαγής του επαγγέλματός του και πιθανά της ασφάλισής του.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό για το τι "προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε αν υπάρχει νομικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί, για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι και μάλιστα πολύτεκνοι, οι οποίοι να αισθάνονται ότι αδικούνται;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ