Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Εφτασε ο "κόμπος στο χτένι"

Στάση εργασίας σήμερα, συγκεντρώσεις και προσανατολισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κινητοποιούνται σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού,μετά από απόφαση της κλαδικής Ομοσπονδίας, που έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας - 11πμ έως 2μμ - και κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 11.30πμ στο θέατρο "Ακάδημος", στη Θεσσαλονίκη από κοινού με τα Σωματεία Καβάλας, Δράμας και Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν στις 5μμ γενική συνέλευση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα. Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει στις 4.30μμ στο Εργατικό Κέντρο, στην Κω στις 6μμ και στη Ζάκυνθο στις 8.30μμ, επίσης στα Εργατικά Κέντρα των πόλεων.

Μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η μορφή και η ημερομηνία των οποίων θα αποφασιστούν το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, οπότε και θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εξετάσει το θέμα αυτό. Ηδη τα Σωματεία της Ζακύνθου και της Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν και νωρίτερα σε κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στη Θεσσαλονίκη προσανατολίζονται για κινητοποιήσεις στις αρχές του Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης και στη συνέχεια στην έκθεση PHILOXENIA το Νοέμβρη.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν μεταξύ άλλων: Την αυτοτέλεια του Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την επέκτασή του σε όλη την Ελλάδα, αφού τουριστικές περιοχές όπως η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Πάρος κ.ά. βρίσκονται εκτός ταμείου. Τη διατήρηση της 20ετίας για τη χορήγηση του εφάπαξ και την κατάργηση της προϋπόθεσης απόλυσης ή αποχώρησης. Τη βελτίωσητων παροχών προς τους ασφαλισμένους. Τη μείωση των προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση των εποχιακά απασχολούμενων. Την εφαρμογή των συμβάσεων και της εργατικής νομοθεσίας. Την προστασία της πλήρους απασχόλησης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ