Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη για το μετρό

Κατάληψη στα γραφεία της 3ης Εφορείας Αρχαιοτήτων πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι του μετρό, διαμαρτυρόμενοι για την απόφασή της να "παγώσουν" οι εργασίες στα αρχαιολογικά σκάμματα - εκτός από αυτό στο Μοναστηράκι - που είχε αποτέλεσμα να ανακοινώσει η κατασκευάστρια κοινοπραξία "Ολυμπιακό μετρό" άλλες 130 απολύσεις. Παρά την αρνητική της στάση αρχικά, η προϊσταμένη της Εφορείας, Λ. Παρλάμα, δεσμεύτηκε τελικά να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες σε όλα τα αρχαιολογικά σκάμματα.

Οι απολύσεις απ' όλο το έργο τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεπεράσει τις 800, ενώ συνολικά το έργο είναι "βαλτωμένο" κάτω απ' το βάρος των συνεχών υποχωρήσεων της κυβέρνησης στις υπέρογκες πρόσθετες απαιτήσεις της κοινοπραξίας που κυμαίνονται στα 50 - 70 δισ. δραχμές. Το έργο είναι αμφίβολο αν θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το 2001, ωστόσο η δημόσια επιβλέπουσα εταιρία "Αττικό μετρό" θριαμβολογεί για το ότι ο μετροπόντικας "Ιάσονας" θα φτάσει στα μέσα Οκτώβρη στο σταθμό της Ακαδημίας. Ο συγκεκριμένος μετροπόντικας χρειάστηκε πέντε χρόνια να φτάσει στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου από το σταθμό Λαρίσης, άλλον ένα μήνα να φτάσει στην Ομόνοια και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, θα ξεκινήσει πάλι σήμερα...

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Εργαζομένων στο μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο εργοτάξιο στο Μοναστηράκι συνέλευση των εργαζομένων που ασχολούνται στα αρχαιολογικά σκάμματα. Οι 130 απολύσεις χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητες, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα σκάμματα και όταν μάλιστα η μη ολοκλήρωσή τους δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην εξέλιξη όλου του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ