Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΕΑ ΠΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗ
"Ασύμφορη" η κοινωνική ασφάλιση!

Το ξήλωμα του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, με "μέτρα" και αλλαγές "διαρθρωτικού χαρακτήρα", αξιώνουν για άλλη μια φορά οι εμποροβιομήχανοι με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), Γ. Παπαθανασίου,ενόψει της ετήσιας ομιλίας του στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι εμποροβιομήχανοι επαναλαμβάνουν τις συστάσεις τους για αυστηρή τήρηση του προγράμματος "σύγκλισης" και την "αγωνία" τους για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Στα πλαίσια αυτά συνιστούν χαρακτηριστικά ως "μόνο τρόπο για την πιστή εφαρμογή του προγράμματος σύγκλισης τη λήψη νέων μέτρων, κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα, εστιασμένων αποκλειστικά στον τρόπο λειτουργίας του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης". Καλούν, δε, την κυβέρνηση "να πάψει να συμπεριφέρεται ως προστάτης των δικαιωμάτων των ΔΕΚΟ, που πλήττουν τις ελληνικές επιχειρήσεις", εκφράζοντας για άλλη μια φορά την "αγωνία" τους για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι βέβαια τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ή οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά εκείνες που η ΕΕ θεωρεί "μικρομεσαίες" και που εκπροσωπεί το εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο, το ΕΒΕΑ διαμαρτύρεται ότι "πληρώνουν από τις υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης" και ότι συστηματικά αποκλείονται από τις αναπτυξιακές και εκσυγχρονιστικές πρωτοβουλίες. Ζητά τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης και την ένταξη του εμπορίου στον αναπτυξιακό νόμο. Τονίζει, όμως, προς αποφυγή παρεξηγήσεων την προσήλωσή του στους νόμους της "ελεύθερης αγοράς", αλλά με δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση το ΕΒΕΑ "δε ζητά επιστροφή στο παρελθόν του προστατευτισμού και των απαγορεύσεων".

Τέλος, αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας υποστηρίζει ότι "το πρόβλημα της εκπαίδευσης στη χώρα μας δεν είναι οικονομικό, αλλά ποιοτικό", αξιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς τη στράτευση της παιδείας στην υπηρεσία των συμφερόντων και των κερδών των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ