Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απροκάλυπτη ειρωνεία η δήθεν ανασκευή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών για την Κύπρο, τη δήθεν "ανασκευή" που ακολούθησε από την ιταλική πλευρά, αλλά και την "ικανοποίηση", που τελικά εξέφρασε η ελληνική κυβέρνηση γι' αυτήν την "ανασκευή", το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να καταγγείλει τις δήθεν διορθωτικές δηλώσεις της ιταλικής πλευράς.

"Η δήθεν ανασκευή από την ιταλική πλευρά των προκλητικών δηλώσεων Ντίνι, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως υποκρισία και απροκάλυπτη ειρωνεία. Στην ουσία, η αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας για "δύο οντότητες" στην Κύπρο, αποτελεί διπλωματική επανάληψη των δηλώσεων Ντίνι, που δε διορθώθηκαν ούτε με τη δήλωση του πρωθυπουργού Πρόντι.

Η στάση της ιταλικής κυβέρνησης δεν είναι ανθελληνική ή αντικυπριακή. Είναι ιμπεριαλιστική. Απορρέει από το γεγονός ότι η Ιταλία ανήκει στον κύκλο των χωρών που παίζουν σημαντικό ρόλο στις καπιταλιστικές οργανώσεις και ενώσεις. Εκφράζει την πολιτική του πλιάτσικου, σε βάρος των λαών της περιοχής, στα πλαίσια της διανομής της λείας που επιχειρείται από τις ηγετικές δυνάμεις της "νέας τάξης πραγμάτων". Η στάση της ιταλικής κυβέρνησης έχει άμεση σχέση και με την επιδίωξη των ιταλικών πολυεθνικών να αξιοποιήσουν την τουρκική αγορά για την πώληση πολεμικού υλικού.

Επιβεβαιώνεται ότι η ανάθεση της λύσης του Κυπριακού στις ΗΠΑ και στις διαδικασίες ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ προμηνύει αρνητικές εξελίξεις.

Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έπρεπε να εμφανίζεται ικανοποιημένη, αλλά όφειλε να καταγγείλει τις δήθεν διορθωτικές δηλώσεις της ιταλικής πλευράς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ