Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Απαντήσεις δίνονται με τους αγώνες

Στην ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Σαλαμίνας δίπλα στο Κέντρο Νεότητας, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε για τις επιθέσεις που συνεχώς δέχεται ο λαός στα εισοδήματά του. "Η εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις και επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είναι η ιδιωτικοποίηση, η πρόσθετη επιβάρυνση του λαού και η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, είναι η μοναδική ανησυχία και ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη σύμφωνη, επί της ουσίας, γνώμη των κομμάτων που αποδέχονται τη Συνθήκη του Μάαστριχτ",τόνισε.

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ενισχύει το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. "Η κυβέρνηση άνοιξε τα χαρτιά της για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει και στο 1998", είπε και επέρριψε ευθύνες στην πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης για τη στάση που τηρούν. "Ο αστικός Τύπος με πλούσια αρθρογραφία - είπε - στηρίζει αυτή την προσπάθειά της και από μέρες τώρα προσπαθεί να προσανατολίσει τη στάση της, να "συμβάλει" στη διαμόρφωση του βασικού πλαισίου της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι στις αντιλαϊκές επιλογές και πολιτικές υπάρχουν απαντήσεις και αυτές δίδονται καθημερινά στις μικρές και μεγάλες μάχες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.Κάλεσε το λαό να αντιπαλέψει πιο αποτελεσματικά την προπαγάνδα της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής πολιτικής, ότι δήθεν είναι μονόδρομος η πολιτική που επιβάλλει το πολυεθνικό κεφάλαιο. "Ο δρόμος που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ο δρόμος της προσαρμογής και υποταγής στις εντολές της ΕΕ και των ΗΠΑ σε βάρος του λαού, ο δρόμος που ακολουθείται μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού δεν είναι μονόδρομος",πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής υποσχέθηκε ότι "ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε τη δράση μας, ώστε να ενημερώσουμε το λαό για την κατάσταση, τις αιτίες και τους υπεύθυνους. Που δεν είναι άλλοι από την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει τις επιλογές και τις εντολές της ΕΕ και των ΗΠΑ. Θα επιμείνουμε στη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων στην πάλη ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναλήφθηκε το όργιο της καταστολής (2009-02-04 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε την αντίσταση και τον αγώνα» (2002-11-17 00:00:00.0)
Δεν την «είδαν» τα μέσα ενημέρωσης (2002-03-22 00:00:00.0)
Επένδυση η ψήφος στο ΚΚΕ (2000-03-27 00:00:00.0)
Καταδικάστε την αντεργατική πολιτική (1998-10-06 00:00:00.0)
Αναπόφευκτα για την πορεία της κυβέρνησης τα αντιλαϊκά μέτρα (1998-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ