Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κρίμα...

"Αναφέρθηκα στην υπόθεση αυτή, όχι τόσο ως πολιτική ίντριγκα (και από αυτή την άποψη έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά την αφήνουμε για άλλοτε) αλλά ως δράμα συνειδήσεως και ενοχής.

Οι σύντροφοι του "Ριζοσπάστη" επιχειρηματολογούν απλοϊκότατα: "Μα μην ξεχνάτε ότι τον σκότωσε η Δεξιά". Δεν το ξεχνούμε. Το ερώτημα όμως είναι τι έκανε η Αριστερά...". Αυτά γράφει ο Αντ. Καρκαγιάννης στην κυριακάτικη "Καθημερινή", σχετικά με τη δολοφονία του Ν. Πλουμπίδη και αντίστοιχα άρθρα ή σχόλια του "Ρ".

Θα μας επιτρέψει, λοιπόν, ο κ. Καρκαγιάννης, να του αντιγυρίσουμε τον χαρακτηρισμό. Οι αιτιάσεις του είναι απλοϊκότατες. Μπορεί ο ίδιος, να μη ξεχνά (παρότι η πράξη μόνο φανερώνει την πραγματική συνειδητοποίηση ενός γεγονότος) ποιοι δολοφόνησαν το Ν. Πλουμπίδη, αλλά η πρόσφατη ενασχόλησή του με το θέμα κάθε άλλο παρά υπερασπίζεται την ιστορική αλήθεια. Και όπως κι αυτός, ξέρουμε κι εμείς τους διάφορους τρόπους και μεθόδους, για να ξαναγράφεται η ιστορία και να τοποθετείται με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω.

Βέβαια, όταν η δολοφονία του Πλουμπίδη λογαριάζεται είτε ως "πολιτική ίντριγκα", είτε ως "δράμα συνειδήσεως και ενοχής" και αναζητείται η ευθύνη της Αριστεράς, γίνονται ολοφάνερες οι πολιτικές σκοπιμότητες που θέλει να υπηρετηθούν. Κρίμα, γιατί ο Αντ. Καρκαγιάννης έχει και προσωπικούς λόγους, να μη ξεχνά, όχι μόνο τα γεγονότα, αλλά ιδιαίτερα τα πολιτικά συμπεράσματα και διδάγματα, που αυτά μας άφησαν πίσω τους.

Υ. Γ. Τη διαστρέβλωση της ουσίας των όσων έγραψε ο "Ρ" την αφήνουμε για άλλη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ