Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το "Σινέ" της εργατούπολης

Στην εργατούπολη του Περάματος,οι προσπάθειες του δήμου, σε συνεργασία με τους δημότες, για πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής είναι συνεχείς και επιτυχείς. Μια από αυτές είναι και η δημιουργία του θερινού σινεμά της πόλης,κοντά στην πλατεία του Λαού,που ανοίγει αυλαία στις 15 Σεπτεμβρίου. Το "Σινέ Πέραμα" φιλοδοξεί και σίγουρα θα δώσει νέα πνοή στην πόλη. "Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής του Αρμού, έκτασης 18 στρεμμάτων",μας λέει ο δήμαρχος του Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος.

Σημειώνεται ότι το χώρο αυτό είχε καταπατήσει αυθαίρετα ο "Οργανισμός Λιμένος Πειραιά".Υστερα, όμως, από μακρόχρονες αγωνιστικές διεκδικήσεις της σημερινής δημοτικής αρχής, ο χώρος επανήλθε στην κυριότητα του δήμου.Η επιλογή να δημιουργηθεί στο χώρο αυτό ο θερινός κινηματογράφος, δεν είναι τυχαία. "Με αυτόν τον τρόπο" - υπογραμμίζει ο δήμαρχος - "ενισχύεται ο αγώνας μας για να πάρουμε αυτά, που εδώ και σαράντα χρόνια μας έχει στερήσει ο ΟΛΠ".

"Ενα θερινό σινεμά έλειπε πραγματικά από την πόλη μας. Είναι μια πολύ καλή ιδέα, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να περνάμε ευχάριστα βράδια χωρίς να φεύγουμε από το Πέραμα",σχολιάζει ο Θ. Σμπινίρης, ενώ ο 70χρονος Κ. Κορνελάτος θυμάται τους εφτά θερινούς κινηματογράφους που λειτουργούσαν στο Πέραμα κάποτε και με ενθουσιασμό σκέφτεται πως "τώρα οι κόρες και τα εγγόνια του θα μπορούν να δουν ένα έργο. Να συναντήσουν τους φίλους τους. Να γνωρίσουν τη γειτονιά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ