Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανηγύρι ελληνικού κινηματογράφου

Εξήντα ταινίες - σταθμοί του Ελληνικού Κινηματογράφου θα προβληθούν στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Σταυρούπολης και στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλαμαριάς.Η εκδήλωση, στα πλαίσια της "Θεσσαλονίκης - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει 30 μέρες. Διοργανωτές του "1ου Πανηγυριού Ελληνικού Κινηματογράφου" ο Συνεταιρισμός Ελλήνων Σκηνοθετών,η Ταινιοθήκη της Ελλάδας και ο ΟΠΠΕ και στόχος του η διάσωση, αρχειοθέτηση και διαφύλαξη των ταινιών που βρίσκονται στο χώρο της Ταινιοθήκης.

Το πανηγύρι θα συνοδευτεί από: Εκθεση από τη συλλογή αφίσας της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, παιδικές χορωδίες, υπαίθριες ορχήστρες, φωταγωγημένα ιστιοπλοϊκά και άλλες εκπλήξεις. Ενα πολυτελές έντυπο με 16 σπάνιες αφίσες ελληνικών ταινιών (έκδοση του Συνεταιρισμού Ελλήνων Σκηνοθετών και της Ταινιοθήκης της Ελλάδας) θα πωλείται και τα έσοδα θα διατεθούν για τη διάσωση των ταινιών της Ταινιοθήκης. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Ας σημειωθεί ότι στις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού Ελλήνων Σκηνοθετών περιλαμβάνεται και η ίδρυση της σχολής "Κινόραμα",ένα εκπαιδευτικό κέντρο για τα οπτικοακουστικά, στο οποίο από τον Οκτώβρη θα διδάσκουν επαγγελματίες του χώρου.

  • Τρεις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας (8 - 14/9), το οποίο αποτελεί, μαζί με το Φεστιβάλ Καϊρου, τις δυο μεγάλες κινηματογραφικές εκδηλώσεις της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα, η ταινία του Παναγιώτη Μαρούλη "Πριν από το τέλος του κόσμου" παίζεται στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα, ενώ σε παράλληλα προγράμματα προβάλλονται οι ταινίες"Τρεις εποχές" της Μαρίας Ηλιού και "Ζωή ενάμιση χιλιάρικο" τηςΦωτεινής Σισκοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ