Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πραγματικότητα και τέχνη

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ευελπίδων) αποδείχτηκε μικρή για τους εκατοντάδες καλλιτέχνες εικαστικούς που παρακολούθησαν (8/9) τις εργασίες του Προσυνεδρίου του Β Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας, που πραγματοποιούν από τις 3 του Σεπτέμβρη το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.

Η σημερινή πραγματικότητα και οι εκπαιδευτικές ανάγκες της ΑΣΚΤ σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο των ΑΕΙ, η μεταφορά της σχολής σε νέα κτίρια, οι αλλαγές στην εκπαιδευτική νοοτροπία, η διερεύνηση νέων εκπαιδευτικών αντιλήψεων με βάση τις τοπικές συνθήκες και τις διεθνείς εξελίξεις, ήταν τα βασικά θέματα που έθεσε ο Γιάννης Βαλαβανίδης (αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ και εκπρόσωπος του συλλόγου καθηγητών της Σχολής). Σε βασικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ΑΣΚΤ αναφέρθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών στο ΑΠΘ Βαγγέλης Δημητρέας,ενώ η εκπρόσωπος σπουδαστών του παραπάνω τμήματος Τ. Κουφοβασίλη στάθηκε στις σοβαρές ανεπάρκειες της υλικοτεχνικής υποδομής (κυρίως κτιριακό), που αντιμετωπίζει το τμήμα του ΑΠΘ. Στις δυνατότητες και προοπτικές της ΑΣΚΤ και στις προτάσεις του φοιτητικού συλλόγου, αναφέρθηκε ο Γ. Σαπουνάς,εκ μέρους των φοιτητών ΑΣΚΤ. Τέλος, ο Νίκος Στέφος μίλησε για την Ανώτατη Εικαστική Παιδεία και τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Σήμερα (2.30μμ-7μμ), τελευταία μέρα του προσυνεδρίου, εισηγητές είναι οι: Φαέθων Γρυπάρης, Ελένη Κουσίδου, Νιζέττα Αναγνωστοπούλου, Χριστίνα Ντεπιάν, Αλκμήνη Νικολαϊδου, Σπύρος Παπασπύρου, Πάνυ Σταθοπούλου.Στον ίδιο χώρο (9.30πμ) πραγματοποιείται το σεμινάριο της Ενωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ