Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Παρόντες" Μητσοτάκης, Εβερτ

"Παρόντες" δηλώνουν οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης και Μ. Εβερτ, επιζητώντας ένα ρόλο όχι κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά μάλλον ένα γενικότερο ρόλο "για την πατρίδα και το λαό".

Η επανεμφάνιση στο προσκήνιο των δύο ηγετικών στελεχών της ΝΔ δε φαίνεται να προβληματίζει, βάσιμα μάλλον, την ηγεσία της κόμματος, αφού ξεκαθαρίζουν ότι συμπλέουν και στηρίζουν την αντιπολιτευτική τακτική και την ουσία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που προωθεί.

Ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, απαντώντας στην ερώτηση αν είναι εν αποστρατεία ή παρών στις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ότι "πάντοτε είναι παρών στην υπηρεσία του λαού και της πατρίδας". Αμέσως μετά δήλωσε ότι τον απασχολούν και τον προβληματίζουν τα εθνικά θέματα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό εναπέθεσε τις ελπίδες του στη "μεγάλη μας σύμμαχος, τις Ηνωμένες Πολιτείας της Αμερικής" και πρόβλεψε ότι μετά τις εκλογές στην Κύπρο και ίσως στην Τουρκία, μπορεί να οδηγηθεί σε μια λύση.

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ, σε συνέντευξή του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" διαπιστώνει ότι "έχει έρθει ο καιρός να συνεργαστούν όλα τα κόμματα μαζί για να μπορέσουν, πράγματι, να γίνουν ορισμένες βαθιές τομές και ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα", αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια προοπτική ο ίδιος μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο.

Σε σχέση με την πολιτική του Κ. Καραμανλή εκτιμά ότι κινείται στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, αλλά αφήνει αιχμές περί της δημοκρατικότητάς του, λέγοντας ότι το οργανωτικό σχήμα των τομεαρχών θα έπρεπε να έρθει στην ΚΟ για να συζητηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ