Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ξεκινά η διήμερη σύνοδος της ΚΕ

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές και με ειδικό θέμα, αύριο, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης. Χτες το ΕΓ του κόμματος αποδέχτηκε ομόφωνα το σχέδιο εισήγησης του ΕΓ για τις εκλογές και την πορεία προς αυτές, όπου επανέρχεται η λογική της αναμέτρησης μεταξύ του "φωτός και του σκότους". Τώρα πλέον η διαχωριστική γραμμή, όπως τη χαράσσει το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στο ποιος συναινεί και ποιος όχι με την κατεδάφιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του νομοσχεδίου "Καποδίστριας"... Κατά τα άλλα, το κυβερνών κόμμα απευθύνει πρόσκληση συστράτευσης των "προοδευτικών δυνάμεων", στις οποίες προφανώς εντάσσει τον εαυτό του και όσους πρωτοστατούν στις αναγκαστικές συνενώνεις.

Σε ό,τι αφορά την εισήγηση για την εξωτερική πολιτική, οι λεγόμενοι διαφωνούντες επιχείρησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Οι "διαφοροποιήσεις" Αρσένη (ζήτησε να μην έχει διθυραμβικό χαρακτήρα για τη Μαδρίτη), Δασκαλάκη (μίλησε για λάθος πλαίσιο) και Οικονόμου (χαρακτήρισε "κακό το κείμενο"), δεν επέτρεψαν την υπερψήφιση του κειμένου που εμφάνισε ως σχέδιο εισήγησης ο Θ. Πάγκαλος. Ορίστηκε να υπάρξει συζήτηση για το θέμα σήμερα πριν την έναρξη της ΚΕ. Ας σημειωθεί ότι το βάρος της επιχειρηματολογίας υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής σήκωσε στο ΕΓ η Β. Παπανδρέου, που ανακάλυψε ότι η χώρα έχει αναβαθμιστεί διεθνώς τον τελευταίο 1,5 χρόνο...

Σε ό,τι αφορά την πλευρά Αρσένη, τονιζόταν ότι οι ενστάσεις του δεν έχουν χαρακτήρα ρήξης, ότι ο ίδιος ζήτησε μια εισήγηση ενωτικού χαρακτήρα που να καλύπτει και τις δυο πλευρές, όσον αφορά τη συμφωνία της Μαδρίτης, αλλά οι τροποποιήσεις του δεν έγιναν δεκτές. Παράλληλα, σημειωνόταν ότι ο ίδιος διατηρεί τις θέσεις του στο ζήτημα, ωστόσο δεν υπήρξε απάντηση στο ερώτημα αν θα τις εκθέσει στην ΚΕ.

Πάντως σε ό,τι αφορά την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υποστηριζόταν ότι και σε αυτή την ΚΕ θα καταγραφεί η "ηγεμονία" του Κ. Σημίτη και θα περιθωριοποιηθούν όσοι επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές επιλογές στα Ελληνοτουρκικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ