Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Σύμπλευση, αλλά με "όρους"

Εμφανή εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσία του ΣΥΝ η συμπεριφορά της Μ. Δαμανάκη, ακριβώς επειδή την "εκθέτει" με τη στάση της άνευ όρων υποταγής στην πολιτική Σημίτη, ενώ η ηγεσία επιθυμεί να εμφανίζεται ότι αντιμετωπίζει την κυβέρνηση από θέσεις "προγραμματικής αντιπολίτευσης".

Ετσι, ενώ αρχικά είχε επιλεγεί να μην υπάρξει δημόσια απάντηση στη βουλευτίνα του ΣΥΝ, που έθεσε με επιστολή της στην Πολιτική Γραμματεία θέμα στην ουσία σύμπλευσης και στήριξης της κυβέρνησης, τελικά επικράτησαν "ωριμότερες" σκέψεις και υπήρξε απάντηση από τον υπεύθυνο Τύπου, Δ. Παπαδημούλη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ επέκρινε την Μ. Δαμανάκη, όχι για την ουσία των απόψεών της, αλλά για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις της. "Η πρακτική των συνεχών διαφοροποιήσεων δεν αποδίδει πλέον (!), δεν ωφελεί και θα πρέπει να σταματήσει". Κι αν κάτι βγαίνει ως συμπέρασμα, συμπλήρωσε, και αυτό αποτελεί ευθύνη της Μ. Δαμανάκη, είναι ότι βιάστηκε, έσπευσε στο βωμό της διαφοροποίησης να αλληλογραφήσει με τα συλλογικά όργανα του ΣΥΝ. Απαντώντας στο ερώτημα αν αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο "διαζυγίου" Δαμανάκη - ΣΥΝ, άφησε αιχμές, λέγοντας ότι η Δαμανάκη θα πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά με τις πράξεις της ότι είναι βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΝ.

Ταυτόχρονα, η ηγεσία του ΣΥΝ υπερασπίζεται την κριτική σύμπλευση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, γιατί αυτή είναι αποτελεσματικότερη!. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουν ότι χάρη στις πιέσεις που άσκησε ο ΣΥΝ βελτιώθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση των προσλήψεων στο δημόσιο (!), ενώ με την τακτική της Δαμανάκη δε θα είχε επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα... Στο πνεύμα αυτό ήταν και η απάντηση της Μ. Αλφιέρη στην επιστολή της Μ. Δαμανάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ