Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-1
Είχε Ντέμη, Ηλία και τύχη...

Με γκολ του Νικολα'ϊδη η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη από τον Ολυμπιακό, που είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ

Και τ' όνομα αυτού Ντέμης Νικολαϊδης. Αυτός ο χαρισματικός κυνηγός με ένα έξοχο γκολ στο 61' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου με τον Ολυμπιακό. Αν πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους η νικήτρια σίγουρα ήταν κάτι παραπάνω από τυχερή. Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς, έχασε γκολ με το... τσουβάλι, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος... Γι' αυτό είναι και ο "βασιλιάς" των σπορ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε την έμπνευση να επαναφέρει στην 11άδα τον Γιώργο Αμανατίδη αντί του Ανατολάκη. Οι ευκαιρίες που έχασε ο Ολυμπιακός δικαιώνουν τον Ντούσκο, όμως αυτή η τάση για υπέρμετρη ενίσχυση του κέντρου, ίσως να μην ήταν και η καλύτερη επιλογή. Οι ευκαιρίες που δημιουργούσαν οι "ερυθρόλευκοι" ήταν πολλές και κλασικές, όμως κάτι η αστοχία στην τελική προσπάθεια, κάτι η έξοχη μέρα που βρέθηκε ο Ηλίας Ατματζίδης ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικότερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού ήταν με τον Νταμπίζα στο 3', τον Τζόρτζεβιτς (από φάουλ) στο 16', τον Γιαννακόπουλο στο 31',τον Αλεξανδρή στο 39' (σε κενή εστία με το κεφάλι σημάδεψε πάνω από τα δοκάρια), με τον Οφορίκουε στο 81'και στο 87' και τον Ιβιτς στο 88' (τετ -α- τετ με τον Ατματζίδη).

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με αμυντικούς προσανατολισμούς και αυτό δεν το... πλήρωσε. Οι Πειραιώτες έχασαν πολλές ευκαιρίες, ασφαλώς δικαιούνται να μιλούν για ατυχία, γκίνια και όλα τα συναφή, όμως το αποτέλεσμα μετράει. Ο Ντέμης ο... τρομερός οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, έφερε τα πάνω κάτω, αφού πήρε μια έξοχη μπαλιά από τον Σαβέβσκι, που έτσι δικαιολόγησε την παρουσία του στον αγώνα.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Καραταϊδης, Γιαννακόπουλος, ενώ από την ΑΕΚ ο Ατματζίδης ήταν ο σωτήρας, μαζί με τον Νικολαϊδη. Οι υπόλοιποι "στημένοι" με γραμμή Μαζινό από τον Ν. Ντουμιτρίου, ήξεραν να αμύνονται, αλλά όχι να επιτίθενται. Ομως νίκησαν...

Ο Σαλονικιός διαιτητής Γρηγόρης Κεχαγιάς πήρε άριστα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Κράτησε σε επίπεδο τον πειθαρχικό τομέα, αφού κιτρίνισε μόλις τους Κασάπη, Νταμπίζα, Κατσαβό, ενώ για δυο πέναλτι που διαμαρτυρήθηκαν οι δυο μονομάχοι, ήταν αμφισβητούμενα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς (78' Μπάντοβιτς), Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης (75' Γεωργάτος), Πασσαλής, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Αλεξανδρής (70' Οφορίκουε), Ιβιτς, Τζόρτζεβιτς.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μαχαιρίδης, Κασάπης, Ντόμπος, Καλιτζάκης, Κωστένογλου, Σαβέβσκι (82' Βλάχος), Κωστής (53' Νικολαϊδης), Κοπιτσής, Κατσαβός, Μπατίστα (65' Μαλαδένης).

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ