Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το στανιό η ΑΕΚ

Οι μεγάλοι στο φάιναλ φορ

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του κυπέλλου. Οπως και πέρυσι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προκρίθηκαν στην τελική τετράδα, η οποία φέτος συμπληρώνεται από τον Αρη.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις του, επικράτησε του Σπόρτιγκ στα Πατήσια με 76 - 58. Κορυφαίος των Πειραιωτών ο Ρότζερς με 17 πόντους.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αφάνταστα να πάρει την πρόκριση σε βάρος του Απόλλωνα. Η ομάδα της Πάτρας στο 36' προηγήθηκε 68 - 61 κι αν είχε στη δύναμή της τον Ντόουσον ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας, θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Η εμπειρία του Μπ. Πρέλεβιτς υπήρξε καθοριστική στα τελευταία λεπτά και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 73 - 70.

Ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να αποκλείσει τον Μακεδονικό με 96 - 65. Ο Λ. Σούμποτιτς δοκίμασε τον Αμερικανό Μπαρνς στη θέση του πλέι μέικερ, χωρίς να ικανοποιήσει.

Το Π. Φάληρο για ένα ημίχρονο κόντραρε τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Στην επανάληψη οι Θασσαλονικείς σοβαρεύτηκαν και μετέτρεψαν το 32 - 27 σε 78 - 48.

Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί 31 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη.

Θλιβερά επεισόδια Με το χειρότερο τρόπο τίμησαν τη μνήμη του Ανδρέα Βαρίκα οι παίκτες του Πανιωνίου και του Περιστερίου. Στον τελικό του ετήσιου τουρνουά που φέρει το όνομα του πρώην παράγοντα της ομάδας, συνεπλάκησαν ο Καράγκουτης με τον Γκούροβιτς και στη συνέχεια συμμετείχαν στο επεισόδιο ο Χάρβεϊ με τον Γιάριτς. Οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα για είκοσι λεπτά και όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 71 - 64. Είναι η δεύτερη φορά τη φετινή περίοδο που παίκτες των δύο ομάδων δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης ο Παπάγου νίκησε τη γιουγκοσλαβική Μπόρατς με 80 - 62.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ