Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Βιβλιοχώρος", διαγωνισμός, καμπάνια

Μια επίσκεψη στο "Βιβλιοχώρο" δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του βιβλίου, να μάθουν σχεδόν "τα πάντα" για τον κόσμο του. Νέες κυκλοφορίες και εκδηλώσεις, η σχετική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σημαντικές ημερομηνίες γι' αυτό στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βιβλιογραφίες, αφιερώματα. Δεν πρόκειται για νέα έκθεση αφιερωμένη στο βιβλίο, αλλά για τον κόμβο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο Internet.Λειτουργεί από τον περασμένο Ιούνιο και δημιουργήθηκε για να συμβάλει στη σύνδεση του βιβλίου με τις νέες τεχνολογίες και να το καταξιώσει ως στοιχείο του πολιτισμού στο χώρο της πληροφορικής.

Ο "Βιβλιοχώρος" του ΕΚΕΒΙ απευθύνεται σε δύο κατηγορίες χρηστών. Στο ευρύ αναγνωστικό κοινό που θα έχει και δυνατότητα ενημέρωσης μέσω λίστας ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούν το βιβλίο (κριτικές, απόψεις, παρεμβάσεις κ.ά.) και στους "εξειδικευμένους" χρήστες - επαγγελματίες του τομέα αυτού (εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους κλπ.), οι οποίοι μπορούν απ' ευθείας να ενημερωθούν για διάφορες κατηγορίες αρχείων που προσφέρονται από τον κόμβο. Ο κόμβος περιμένει, λοιπόν, τους "εξερευνητές" του στη διεύθυνση:

http://book. culture.gr

  • Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους με θέμα την ανάγνωση, προκηρύσσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,με τίτλο "Λαθραναγνώστρια Φωτογραφία".Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν τη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο και είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν την τεχνική και το ύφος της αρεσκείας τους. Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει στο ΕΚΕΒΙ ("Στοά Βιβλίου", Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον συγγραφέα, εικαστικό και φωτογράφοΔημοσθένη Αγραφιώτη,την ποιήτρια Κική Δημουλά,τον συγγραφέα Νίκο Δήμου,τον συγγραφέα και γραφίστα Δημήτρη Καλοκύρη,τον φωτογράφο Νίκο Οικονομόπουλο,τον ιστορικό Τέχνης Μάνο Στεφανίδη και τη διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Μυρσίνη Ζορμπά.

  • Να σημειώσουμε ότι το ΕΚΕΒΙ, όλο το Σεπτέμβρη οργανώνει νέα καμπάνια με τίτλο "Διαβάζω. Διαβάζεις;",για την προώθηση της ανάγνωσης στον Εβρο.Πρόκειται για πολύχρωμη καμπάνια, που με σύγχρονο, άμεσο τρόπο, στο ρυθμό της νεανικής ζωής, εντάσσει το βιβλίο στην καθημερινότητα, στην παρέα και στις φιλικές συζητήσεις. Γι' αυτό τα μηνύματά της είναι με τη μορφή ερωτημάτων και όχι συμβουλών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ