Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφεση αμαρτιών δε δίνεται...

Αφού απώλεσε κάθε δυνατότητα να προσδώσει στη σκανδαλώδη "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" οποιαδήποτε πραγματική πολιτιστική αίγλη, ο "αμαρτωλός" ΟΠΠΕ ελπίζει σε... άφεση των αμαρτιών του από τον οικουμενικό πατριάρχη.

Συγκεκριμένα ετοιμάζει θεαματική επίσημη υποδοχή του κ. Βαρθολομαίου, στη Θεσσαλονίκη, στις 28/9. Σύμφωνα με πρόσκληση του (Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελλάδας (ΟΠΠΕ), ο οικουμενικός πατριάρχης θα αποβιβαστεί στην προβλήτα της πλατείας Αριστοτέλους, όπου θα τον περιμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος με απόδοση τιμών από την μπάντα και το άγημα του Γ' Σώματος Στρατού θα τον συνοδεύσει στην εξέδρα των επισήμων, από όπου θα εκφωνηθούν χαιρετιστήριοι λόγοι (Κ. Στεφανόπουλος, Κ. Κοσμόπουλος, κ. Βαρθολομαίος). Στη συνέχεια πατριάρχης και Πρόεδρος, πεζή, αλλά και με αυτοκίνητα θα μεταβούν στο ναό του Αγ. Δημητρίου. Οι του ΟΠΠΕ επιχειρούν να δώσουν και... κοσμικοπολιτιστική διάσταση στην υποδοχή: Στις 30/9 θα δώσουν δεξίωση "προς τιμήν" του πατριάρχη, αλλά και του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Με άλλα λόγια οι του ΟΠΠΕ θαρρούν πως με μια δεξίωση (εννοείται με προσκεκλημένους από το πρασινο-μπλε σινάφι τους) θα πάρουν άφεση των αμαρτιών τους και από τον κόσμο του αληθινού πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, για την απαξίωση που του επέδειξαν με τις πράξεις τους. Και κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας". Πλην ματαιοπονούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ