Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κουλουβάχατα

Την ευρηματική ταινία φαντασίας του Τέρι Γκίλιαμ "Οι Μόντι Πάιθον και τα κουλουβάχατα της ιστορίας" θα προβάλει απόψε στις 22.30 η ΕΤ3.Εξι νάνοι συνοδεύουν ένα παιδί του σχολείου σ' ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Στη διαδρομή τους συναντούν τον Ρομπέν των Δασών, τον Αγαμέμνονα, τον Ναπολέοντα και άλλα μυθικά και ιστορικά πρόσωπα. Στο τέλος όμως, θα πρέπει ν' αντιμετωπίσουν τον άρχοντα του σκότους. Μια παράξενη ταινία και ιστορία, όπου η παιδική φαντασία αλληλοδιαδέχεται τη βία και τη μαύρη κωμωδία, μέσα από ένα κινηματογραφικό ντεκόρ που θυμίζει κινούμενα σχέδια. Παίζουν οι Ντέιβιντ Γουόρνερ, Ραλφ Ρίτσαρντσον, Σον Κόνερι, Τζον Κλιζ, Σέλεϊ Ντιβάλ κ.ά.

Ο Τζον Κάρπεντερ είναι ο δημιουργός της αμερικανικής περιπέτειας "Χαμός στην Τσάινατάουν".Ενας οδηγός νταλίκας πηγαίνει στην Τσάινατάουν, για να σώσει την αγαπημένη ενός φίλου του, που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Εκεί θα μπλέξει σε περιπέτειες, αφού έχει ν' αντιμετωπίσει δαίμονες και κακοποιούς. Παίζουν οι Κερτ Ράσελ, Κιμ Κάτραλ, Ντένις Νταν και Τζέιμς Χονγκ (ΣΤΑΡ 22.30).

"Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα",είναι ο τίτλος της ελληνικής ταινίας που σκηνοθέτησε ο Νίκος Νικολαϊδης.Μια παρέα σαραντάρηδων, εκπροσώπων της γενιάς του '50 συναντιούνται ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής. Ολοι τους, έρχονται από έναν κόσμο του περιθωρίου και ο καθένας κουβαλάει το προσωπικό του δράμα. Αλλος μπαινοβγαίνει στις φυλακές, άλλος έχει αφήσει γυναίκα και παιδιά και η μοναδική γυναίκα της παρέας μόλις έχει βγει από το ψυχιατρείο. Παίζουν οι Αλκης Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Ολια Λαζαρίδου και Χρήστος Βαλαβανίδης. (ΕΤ2 23.30)

Η Φέι Νταναγουέι πρωταγωνιστεί στην αμερικανική ταινία του Αμος Κόλεκ "Διπλή όψη".Μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος πηγαίνει στην Ιερουσαλήμ, για να αναζητήσει τις αιτίες της αραβοϊσραηλινής διαμάχης. Παίζουν ακόμη οι Αμος Κόλεκ και Μοχάμετ Μπάκρι. (ΕΤ3 01.00)

Το σπαγγέτι γουέστερν "Το αίμα των Απάτσι" θα προβάλει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις01.30.Ενας Απάτσι που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό, αναλαμβάνει να διερευνήσει το φόνο ενός Ινδιάνου επιτρόπου. Παίζουν οι Λι βαν Κλιφ, Κάρολ Μπέικερ και Στιούαρτ Γουίτμαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ