Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
Επιβεβαιώνεται η προώθηση της διχοτόμησης του Αιγαίου

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο με ανακοίνωσή του στις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών τονίζει:

"Η προκλητική δήλωση του Γραφείου Τύπου της Μ. Ολμπράιτ, ότι "οι ελληνοτουρκικές εδαφικές διαφορές,όχι μόνο αυτή της Ιμια/Καρντάκ, πρέπει να επιλυθούν..." κάνει σαφέστατο πως οι ΗΠΑ κυνικά αποδέχονται τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο. Επιβεβαιώνεται η παραπέρα προώθηση του αμερικανικού σχεδίου διχοτόμησης του Αιγαίου. Επιβεβαιώνεται αυτό που υποστηρίζει, εδώ και δύο χρόνια, το ΚΚΕ: Οτι η προώθηση των σχεδιασμών της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, περνάει μέσα από τη διχοτόμηση - ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου και τη διχοτόμηση - ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου.

Η σημερινή εξέλιξη δείχνει και το πραγματικό περιεχόμενο της Συμφωνίας της Μαδρίτης, για την οποία πανηγύρισαν πολλοί. Ταυτόχρονα, δίνει ισχυρό χτύπημα σε όσους επιδιώκουν να αναθέσουν την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η σημερινή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του "ευχαριστούμε τις ΗΠΑ", που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει "σήμα κατατεθέν" της εξωτερικής πολιτικής της.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να μπουν αποφασιστικά στο μέτωπο της πάλης κατά της "Νέας Τάξης" του ιμπεριαλισμού, που στηρίζει και προωθεί τις αξιώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, που συμπίπτουν με τα εγκληματικά σχέδιά του. Να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και όσων τη στηρίζουν.

Οι εξελίξεις δεν προοιωνίζονται θετικές, αν δεν υπάρξει αντίσταση, πάλη, λαϊκή αντεπίθεση, ενίσχυση των δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς, και τον τούρκικο που είναι κι αυτός θύμα της "δικής του" πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ