Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη σημαία του "Ριζοσπάστη"...

Χαιρετίζουν τα 23 χρόνια της νόμιμης επανέκδοσης του "Ρ"

"Θερμές ευχές για γόνιμη συνέχιση της παρουσίας του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο χώρο του Τύπου," απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Δημήτρη Γκλαβά και Μανώλη Μαθιουδάκη,αντίστοιχα, για τα 23 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας.

"Πιστεύουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ότι εφημερίδες αρχών, όπως ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, συμβάλλουν στη διεύρυνση της πολυφωνίας, στην υπευθυνότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης και στηρίζουν τη Δημοκρατία".

Σημειώνοντας την επέτειο νόμιμης επανέκδοσης του "Ρ" ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Γ. Λεονταρίτης με δήλωσή του τονίζει:

"Είναι μια ημερομηνία με ξεχωριστή σημασία για την πορεία του Προοδευτικού Κινήματος της χώρας μας, αλλά και για την πορεία του Ελληνικού Τύπου. Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την ημέρα που ξαναβγήκε νόμιμος ο "Ριζοσπάστης". Πριν 30 χρόνια - το 1947 - με το Λβ' ψήφισμα, η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος έθεσε σε παρανομία το ΚΚΕ κι έκλεισε το "Ριζοσπάστη" και την "Ελεύθερη Ελλάδα". Το χτύπημα ήταν μεγάλο για την ελευθεροτυπία, τον δημοκρατικό Τύπο, για όλους τους εργαζόμενους. Αυτή ήταν η τελευταία και δυστυχώς μακρά παρανομία, που μέσα στο σκοτάδι της αναγκάστηκε να παραμείνει η ιστορική αυτή εφημερίδα.

Στις 25 Σεπτέμβρη 1974, ο "Ριζοσπάστης", ο αιώνιος αυτός επαναστάτης, έκανε πάλι την εμφάνισή του στα περίπτερα, νόμιμος, μαχητικός, όπως πάντοτε. Οι ευχές μας τον συνοδεύουν στους αγώνες του, που συνεχίζονται ανένδοτοι τώρα που αντιμετωπίζουμε τις ραδιουργίες του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, τώρα που έχουμε μπροστά μας τόσα δύσκολα προβλήματα. Με τη σημαία του "Ριζοσπάστη" ν' ανεμίζει περήφανα στα χέρια των εργαζομένων...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ