Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο εκσυγχρονισμός του δουλέματος

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει πολύ πριν την ολοκλήρωση του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό "να ανατρέψει δεδομένα και κεκτημένα στην κοινωνική ασφάλιση εις βάρος του εισοδήματος και της ασφαλιστικής κάλυψης του εργαζόμενου".

Και αυτό, βέβαια, έχει προ πολλού καταγγελθεί, ενώ στην περίπτωση της ΝΔ, ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, ισχύει η ρήση "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί". Κάτι άλλο, όμως, θέλουμε να σημειώσουμε. Τόσο η ΝΔ και η ΔΑΚΕ, όσο και η "Αυτόνομη Παρέμβαση" καταγγέλλουν και φωνάζουν και διαμαρτύρονται, αλλά συνεχίζουν να συμμετέχουν στον "κοινωνικό διάλογο" - κοροϊδία.

Δε μένει τίποτα άλλο παρά να βγάλει και η ΠΑΣΚΕ μια ανακοίνωση... διαμαρτυρίας για την πορεία του "διαλόγου", για να... αλλάξουν δραματικά οι συσχετισμοί. Επειτα θα αντιδράσει η... κυβέρνηση, για τις προτάσεις της, που... υπονομεύουν τη διαδικασία και οι εργοδότες θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το αδιέξοδο του "διαλόγου".

Ετσι θα μπορούν να συνεχίσουν το "διάλογο" με ήσυχη τη συνείδησή τους ότι εκσυγχρόνισαν σ' αυτό τον τόπο, έστω κι ένα πράγμα. Το δούλεμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ