Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"ΛΙΓΟΤΕΡΟ κράτος" κατ' αξίωση ΣΕΒ και διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών, θα επιχειρήσει να επιβάλει η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ στα επόμενα χρόνια μέσα από μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), το κλείσιμο μη βιώσιμων επιχειρήσεων και την κατάργηση ή συγχώνευση μιας σειράς Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη οριστικοποιήθηκε χτες το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής (σελίδα 11).

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ να μην στηρίξει με τις ψήφους των βουλευτών της τον προϋπολογισμό για το 1998 της κυβέρνησης του Ιταλού πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, ανακοίνωσε την Τρίτη αργά το βράδυ η Κομμουνιστική Επανίδρυση. Η ανακοίνωση αυτή θέτει ουσιαστικά σε ημερήσια διάταξη την επιβίωση της κυβέρνησης μιας και χωρίς τις ψήφους της Επανίδρυσης δεν υπάρχει πλειοψηφία(σελίδα 13).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ είναι από χτες ο πνευματικός ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Χαμάς" Σεϊκ Αχμέντ Γιασίν, μετά από μια απρόσμενη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης, που προκάλεσε την έκπληξη της παλαιστινιακής αρχής. Η απελευθέρωση δεν αποτελεί κίνηση καλής θέλησης της ισραηλινής κυβέρνησης, όπως υποστήριξαν εκπρόσωπος της "Χαμάς" και Ιορδανοί αξιωματούχοι αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα απελευθέρωσης που έθεσε επιτακτικά ο Χουσεϊν, σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση δύο Ισραηλινών πρακτόρων της Μοσάντ (σελίδα 14).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ