Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μάχες, κατηγορίες και ξεκαθαρίσματα

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Η αντιπολίτευση του Αφγανιστάν κατηγόρησε χΤες ξανά το Πακιστάν ότι παρέχει βοήθεια στους Ισλαμιστές Ταλιμπάν στους βομβαρδισμούς τους εναντίον των οχυρών της, εξασθενίζοντας την άμυνα της μόνης περιοχής που βρίσκεται εκτός ελέγχου των "φοιτητών".

Σύμφωνα με το "Associated Press", η ομάδα της αντιπολίτευσης - ονομάζεται Χεζμπ - ε - Ουαχαντάτ - κατηγόρησε επίσης τα Ηνωμένα Εθνη ότι εσκεμμένα αγνοούν τις Πακιστανικές ενέργειες. Τα στρατεύματα της αντιπολίτευσης κρατούν απεγνωσμένα την τελευταία γραμμή άμυνάς τους στην πόλη Μαζάρ - ε - Σαρίφ, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ. Χτες συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά της πόλης.

Το Πακιστάν έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι παρέχει βοήθεια στους ισλαμιστές Ταλιμπάν. Οσο για τους εργαζόμενους του ΟΗΕ, αυτοί εμφανίζονταν νευρικοί χτες, αφού κυκλοφόρησαν φήμες ότι η αντιπολίτευση τους κατηγορεί για "κατασκοπία". Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Σύμφωνα με μιαν άλλη φήμη, την οποία μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο "Xinhua", ο Ουζμπέκος πολέμαρχος Αμπντούλ Μαλίκ δολοφονήθηκε μυστηριωδώς χτες. Ο Μαλίκ διεξήγε συνομιλίες με τον άλλοτε επικεφαλής του, Ρασίντ Ντόστουμ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Αφγανιστάν από την Τουρκία, για το σχηματισμό συμμαχίας. Ως αιτία θανάτου του, κατά το πρακτορείο, παρουσιάστηκε μια "δηλητηρίαση"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ