Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ
Νέες ΝΑΤΟικές πιέσεις

ΠΑΛΕ. -

Τέσσερις αναμεταδότες της σερβοβοσνιακής τηλεόρασης στο Πάλε αποτελούν τη νέα αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας που αντιτίθεται στην Πρόεδρο Μπιλιάνα Πλάβσιτς και στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Ολα άρχισαν χτες το πρωί, οπότε η λεγόμενη Δύναμη Σταθεροποίησης (SFOR) κατέλαβε τέσσερις αναμεταδότες της σερβοβοσνιακής ραδιοτηλεόρασης, η οποία είναι πιστή στην πτέρυγα των Σέρβων του Πάλε, και τους έθεσε υπό την ευθύνη τεχνικών της Μπάνια Λούκα, έδρας της Προέδρου Πλάβσιτς.

Η ενέργεια αυτή γέμισε με... ικανοποίηση το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ που έσπευσε να δηλώσει στο Μάαστριχτ ότι η συγκεκριμένη ενέργεια της SFOR "καταδεικνύει την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε εκείνους που στηρίζουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Ντέιτον και να αντιδράσουμε σ' αυτούς που εμποδίζουν την ειρηνευτική διαδικασία"! Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε η δήλωση εκπροσώπου της βρετανικής κυβέρνησης, που "χαιρέτισε" την κατάληψη των τηλεοπτικών αναμεταδοτών οι οποίοι, όπως υποστήριξε, "συνέβαλλαν στην υπονόμευση" των συμφωνιών του Ντέιτον.

Δριμύτατη ήταν η αντίδραση της ηγεσίας του Πάλε σχετικά με το ζήτημα, λέγοντας πως η πράξη αυτή "οργανώθηκε σε συνεννόηση με την πρόεδροΜπιλιάνα Πλάβσιτς, με στόχο την ανατροπή της νόμιμης ηγεσίας των Σερβοβόσνιων στη Σερβική Δημοκρατική Οντότητα". Σε κυβερνητική ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Πάλε υποστηρίζεται πως "θα δοθεί σθεναρή απάντηση στα γεγονότα αυτά"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ