Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Στην 8η θέση η Ελλάδα

Χάρη και στην ισοπαλία του ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο πέρασε στην προνομιούχο 8άδα της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ

Στην πολυπόθητη όγδοη θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ που δίνει το δικαίωμα για δυο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφθασε πλέον η Ελλάδα μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Βασικό ρόλο στην άνοδο της Ελλάδας έπαιξε η προχτεσινή χρυσή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Χάιμπουρι με αντίπαλο την Αρσεναλ που έδωσε το δικαίωμα στη χώρα μας να φθάσει τους 26.000 βαθμούς ξεπερνώντας την Τσεχία που είχε 25.920.

Μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την αναμενόμενη πρόκριση της ΑΕΚ στο Κυπελλούχων αλλά και τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι προοπτικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι φέτος πιο αισιόδοξες από ποτέ αφού συνεχίζουν και οι τέσσερις εκπρόσωποί του.

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι κυριότεροι αντίπαλοί μας όπως η Τουρκία, η Ελβετία και η Νορβηγία δεν εκπροσωπούνται πλέον στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αφού οι ομάδες τους αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση.

* Σε αγώνες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Αντερλεχτ (Βέλγιο) - Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 4 - 2 (3 - 4), Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Μπαστιά (Γαλλία) 0 - 0 (0 - 1), Αστον Βίλα(Αγγλία) - Μπορντό (Γαλλία) 1 - 0 (0 - 0), Μπόχουμ (Γερμανία) - Τραμπζνοσπόρ (Τουρκία) 5 - 3 (1 - 2), Μπράγκα (Πορτογαλία) - Βίτεσε (Ολλανδία) 2 - 1 (1 - 2), Λίβερπουλ (Αγγλία) - Σέλτικ (Σκοτία) 0 - 0 (2 - 2), Ξαμάξ (Ελβετία) - Ιντερ (Ιταλία) 0 - 2 (0 - 2), Λέστερ (Αγγλία) - Ατλέτικο Μαδρίτης 0 - 2 (1 - 2), Ανόρθωση (Κύπρος) - Καρλσρούη (Γερμανία) 1 - 2 (1 - 1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ