Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκτός των τειχών

Μια ξεχωριστή έκθεση, που συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα έργα της δυτικής τέχνης, που έχουν ως κοινή πηγή έμπνευσης την ιστορική φυσιογνωμία του Μ. Αλεξάνδρου, φιλοξενείται μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στο Τελλόγλειο Ιδρυμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την έκθεση "Ο Μέγας Αλέξανδρος στην Ευρωπαϊκή Τέχνη",που περιλαμβάνει 150 έργα τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, χαρακτικά, ταπισερί κ. ά.). Ολα προέρχονται από τα μεγαλύτερα μουσεία, και ιδιωτικές συλλογές πολλών ευρωπαϊκών πόλεων(Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στουτγκάρδη, Βιέννη, Πάρμα, Φλωρεντία, Ρώμη κ.ά.).

Διοργανωτής της έκθεσης είναι το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Ερευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο), με υπεύθυνο τον καθηγητή και ιστορικό τέχνης Νίκο Χατζηνικολάου.Η εισαγωγή στην έκθεση γίνεται με ένα υπέροχο γλυπτό έργο, προτομή του Αλέξανδρου, πιθανότατα ρωμαϊκό αντίγραφο ενός πρωτότυπου έργου του Λύσσιπου, το οποίο δάνεισε η Γλυπτοθήκη του Μονάχου. Τα περισσότερα έργα χρονολογούνται από την περίοδο της Αναγέννησης μέχρι σήμερα.

  • Εγκαινιάστηκε χτες στην γκαλερί "Αρτφόρουμ" στη Θεσσαλονίκη (Νικηφόρου Φωκά 29), έκθεση έργων χαρακτικής του Γιάννη Γουρζή.Θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ