Σάββατο 4 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γαλάζιο παρελθόν

"Το απέραντο γαλάζιο",η ταινία που παρουσιάζει η ΕΤ-2 στις 22.00, θεωρήθηκε από πολλούς "υπέροχο, ατέλειωτα γαλάζιο, φανταστικό" έργο. Οχι όμως και για μας. Ισως η διάθεση να μην ήταν καλή εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, ομολογούμε όμως ότι πλήξαμε. Γι' αυτό με κάθε επιφύλαξη το προτείνουμε στους αναγνώστες μας. Η υπόθεση της ταινίας έχει κάπως έτσι: Δυο διάσημοι δύτες πασχίζουν, ο καθένας για λογαριασμό του, να ξεπεράσουν τους νόμους της φύσης που καθιστούν αδύνατη την, χωρίς μηχανική υποστήριξη, παραμονή του ανθρώπινου οργανισμού σε πολύ μεγάλο βάθος. Η μοναδική αυτή άμιλλα, που έχει τις ρίζες της στην ηλικία των δύο νέων, εκτυλίσσεται παράλληλα με τη ρομαντική ιστορία ανάμεσα στον έναν από τους δύτες και μια πράκτορα ασφαλιστικής εταιρίας. Η υπέροχη - αυτό είναι σίγουρο - φωτογράφιση του υγρού στοιχείου σε συνδυασμό με την αγωνία για την κατάληξη των παράτολμων καταδύσεων δίνουν στην ταινία διαστάσεις συναρπαστικού θεάματος.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Ο γείτονας" σε σενάριο Κουρτ Βίμερ και σκηνοθεσία Ρόντνεϊ Γκίμπσον,

Πριν από 50 χρόνια σε μια αγγλική πόλη, ο δεκάχρονος Μίρον Χατς βλέπει τη μητέρα του να πεθαίνει μετά από τον τοκετό του νεογέννητου αδελφού του. Στον πανικό του στραγγαλίζει το μωρό. Η ζωή συνεχίζεται, οι τύψεις εξαφανίζονται, το περιστατικό λησμονείται. Ο Μίρον γίνεται γυναικολόγος και μάλιστα επιτυχημένος. Μια μέρα όμως, πέντε δεκαετίες αργότερα, στο διπλανό σπίτι έρχεται να κατοικήσει ένα νέο ζευγάρι. Η γυναίκα είναι έγκυος και είναι ίδια η μητέρα του. Η ομοιότητα ταράζει τον γείτονα και το παρελθόν αναβιώνει με τρόπο τρομοκρατικό και εφιαλτικό. Θα τους "χαρίσει" την κούνια του μικρού αδελφού του, θα μπερδέψει τα πρόσωπα, το τότε με τώρα θα γίνουν ένα, θα ανακατέψει τους χώρους, θα κλάψει, θα φοβηθεί για τη ζωή της "μητέρας" του, θα ξαναζήσει καταστάσεις. Το θρίλερ αρχίζει. Με τον εξαιρετικό Ροντ Στάιγκερ και την Λίντα Κονταλόφσκι.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 04.45 (!) "Η ταβέρνα της Τζαμάικα" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Σε ένα παραλιακό χωριό της Κορναουάλης, μια συμμορία πειρατών, που έχουν άντρο μια ταβέρνα και αρχηγό έναν παράφρονα ειρηνοδίκη, ληστεύουν πλοία, τα ναυάγια των οποίων έχουν προκαλέσει οι ίδιοι. Τις δραστηριότητές τους έρχεται να σταματήσει μια νέα ορφανή κοπέλα, που αναζητά τη θεία της, που είναι η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Δάφνης ντι Μοριέ. Με τους: Τσαρλς Λότον και Μορίν Ο' Χάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ