Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωριά δίχως εκπροσώπηση

Στο νομοσχέδιο ορίζεται πως σε περίπτωση που έχει ανακηρυχτεί ένας μόνο συνδυασμός υποψήφιος για το ΤΣ, ο πρόεδρος και τα μέλη του οργάνου εκλέγονται από το μοναδικό αυτό συνδυασμό "με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 16 του παρόντος άρθρου". Η "επιφύλαξη" αφορά τα όσα αναλύθηκαν πριν περί 2 αναγκαίων εδρών στο ΔΣ, προκειμένου ο πλειοψηφών συνδυασμός στο ΔΔ να αναδείξει και τον πρόεδρο του αντίστοιχου ΤΣ. Παράλληλα, αφορά και το σημείο όπου τονίζεται πως "ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού δεν μπορεί να είναι πρόεδρος ΤΣ και στην περίπτωση που ο συνδυασμός του εκλέγει μία μόνο έδρα, αυτήν του προέδρου του ΤΣ".

Τα προηγούμενα συνδυάζονται με την παρ. 21 του άρθρου 5 του νομοσχεδίου, όπου σημειώνεται: "Τα δημοτικά συμβούλια λειτουργούν νόμιμα και με ελλιπή σύνθεση, όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει πρόεδρος ενός ή περισσοτέρων τοπικών συμβουλίων".

Αν "μεταφραστούν" αυτές οι παράγραφοι, προκύπτουν τα εξής: Αν σε κάποιο ΔΔ υποβάλλονται υποψηφιότητες για το ΤΣ μόνο από μικρές πολιτικές δυνάμεις, από τις οποίες καμιά δεν κερδίζει τουλάχιστον 2 έδρες στο ΔΣ, τότε το ΔΔ δεν έχει ΤΣ, ούτε πρόεδρο του Σώματος και μέλος του ΔΣ. Αυτό το ΔΔ είναι σαν να μην υπάρχει στο πλαίσιο του νέου δήμου! Δεν εκπροσωπείται από κανέναν και πουθενά και παρ' όλα αυτά η "ελλιπής" σύνθεση του ΔΣ είναι "νόμιμη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ