Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
"Προβληματική" η δίκη των Βάσκων αυτονομιστών

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με σποραδικά επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο, ξεκίνησε χτες η δίκη 23 ηγετικών στελεχών της πολιτικής πτέρυγας της οργάνωσης των Βάσκων ανταρτών ΕΤΑ, η οποία όμως αναβλήθηκε ύστερα από το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για εξαίρεση ενός δικαστή, λόγω μεροληπτικής στάσης.

Οπως ανέφεραν δικαστικοί αξιωματούχοι, η συνέχιση της δίκης ολόκληρης της ηγεσίας της πολιτικής οργάνωσης των Βάσκων αυτονομιστών, "Ερι Μπατασούνα", ενδέχεται να καθυστερήσει πιθανόν μέχρι και δύο βδομάδες μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφασίσει εάν ο δικαστής θα εξαιρεθεί από την τριμελή σύνθεση του δικαστηρίου. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνεργασία με την ΕΤΑ στη διάδοση προπαγανδιστικού υλικού και για ενέργειες ενθάρρυνσης της τρομοκρατίας, και εάν κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινές μέχρι κάθειρξη οκτώ ετών.

Στο μεταξύ, αρκετά ακροδεξιά στοιχεία ανεμίζοντας τη σημαία της χώρας, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα κατά της "Ερι Μπατασούνα", αλλά μετά από αψιμαχίες και σποραδικές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες, διαλύθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ