Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Ωρα Γαλλίας για την Ελλάδα

Με μόνο στόχο τη νίκη - πρόκριση η Εθνική ανδρών υποδέχεται σήμερα τη Δανία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο. Με Μαχλά - Νικολα'ϊδη θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα ο Κ. Πολυχρονίου

"Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα" τραγουδάει σήμερα όλη η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με μοναδικό σκοπό τη νίκη, υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (21.00, ΕΤ-1) το αντίστοιχο της Δανίας. Η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι το "εισιτήριο" που οδηγεί στη Γαλλία, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Μουντιάλ 98.

Ο Κ. Πολυχρονίου παρότι ως την τελευταία στιγμή υποστήριζε πως δεν έχει καταλήξει, όπως όλα δείχνουν θα ενισχύσει την επίθεση, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες υλοποίησης του ποθητού. Το δίδυμο Νικολαϊδη - Μαχλά θα επωμιστεί το κύριο βάρος του σκοραρίσματος. Την εστία μας θα υπερασπιστεί ο Ατματσίδης, λίμπερο θα είναι ο Ουζουνίδης, ενώ τα πλάγια θα καλύψουν οι Καραταϊδης (αριστερά), Αποστολάκης (δεξιά).

Στόπερ θα είναι οι Καλιτζάκης, Νταμπίζας και αμυντικό χαφ ο Ζαγοράκης. Προβληματισμό εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τις τελικές επιλογές στο χώρο του κέντρου. Μάλλον θα ξεκινήσουν οι Γ. Χ. Γεωργιάδης, Φραντζέσκος, χωρίς ν αποκλείεται αντί του δεύτερου να παίξει ο Γεωργάτος.Ο Κ. Πολυχρονίου επισήμανε χτες πως οι παίχτες του δεν έχουν άγχος και θ' αγωνιστούν ελεύθερα. "Εχουμε μιλήσει. Εχουν άριστη διάθεση, ψυχολογία, εμπειρία και αγωνιστικότητα. Είναι ψύχραιμοι". Δε θεωρεί πλεονέκτημα πιθανή απουσία του Μίκαελ Λάουντρουπ γιατί υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Επισήμανε πως οι "Βίκιγκς" έχουν περισσότερες πιθανότητες αφού ικανοποιούνται με δύο αποτελέσματα και ζήτησε από τους φιλάθλους ένθερμη συμπαράσταση, χωρίς όμως ν' αγχώσουν τους παίχτες μας ή να δημιουργήσουν έκτροπα.

Αμφίβολος ο Μίκαελ Λάουντρουπ

Δύο προβλήματα αντιμετωπίζει ο Μπο Γιόχανσον. Σίγουρα δεν υπολογίζει τον αμυντικό Λάουρσεν, ενώ αμφίβολος θεωρείται και ο Μίκαελ Λάουντρουπ. "Η απουσία του Λάουρσεν είναι απώλεια για την άμυνα, όμως η συμμετοχήτου Μπεκ στην αποστολή μας δίνει πλεονέκτημα στην επίθεση. Οσο για τον Μίκαελ θ' αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει" ανέφερε χτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες Δανών δημοσιογράφων, αν ο τελευταίος δεν τα καταφέρει τότε αντί για 3-4-3, οι αντίπαλοί μας θα παίξουν με 4-4-2. Επιδίωξή τους η νίκη, όπως δήλωσε ο Σμάιχελ, για ν' αποφύγουν το άγχος του μπαράζ. Αρχικά θα προσπαθήσουν γι' αυτό οι Σμάιχελ, Τόμπιασεν, Χεγκ, Ρίπερ, Χέλβεγκ, Νίλσεν, Βίγκχορστ, Χάιντσε, Μπρίαν Λάουντρουπ, Μόλναρ, Μίκαελ Λάουντρουπ ή Σιέμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ