Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
"Πυρετός" στο Ολίμπικο

Ιταλία και Αγγλία αναμετριούνται για μια θέση στα τελικά

Εκτός από την εθνική μας και τη Δανία άλλο ένα ζευγάρι, από την ευρωπαϊκή ζώνη, δίνει αγώνα... δίχως αύριο. Η Ιταλία υποδέχεται στο Ολίμπικο της Ρώμης την Αγγλία, στα πλαίσια του 2ου ομίλου, και όποιος χάσει... μπερδεύεται. Οι φιλοξενούμενοι έχουν 18 βαθμούς, έναντι 17 των γηπεδούχων και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ '98 δίνει μόνο η πρωτιά...

Ο προπονητής της "Σκουάντρα Ατζούρα", Τσέζαρε Μαλντίνι, πονοκεφαλιάζει απ' τον τραυματισμό του Φεράρα. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Νέστα. Αναμένεται να παρατάξει ακόμα τους Περούτσι, Καναβάρο, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Αλμπερτίνι, Τζόλα, Ν. Μπάτζιο, Βιέρι, Ντι Λίβιο, Ινζάγκι.

Από την πλευρά του ο Γκλεν Χοντλ αμφιβάλλει για τη συμμετοχή του ασθενή Ντέιβιντ Μπέκαμ και του τραυματία Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Γι' αντικαταστάτες τους προορίζει τους Μακ Μάναμαν, Ανταμς αντίστοιχα. Θα ξεκινήσει επίσης με τους Σίμαν, Γκ. Νέβιλ, Λε Σο, Κάμπελ, Μπάτι, Ινς, Ράιτ, Γκασκόιν, Σέρινγχαμ.

Αναστάτωση όμως υπάρχει και στον 9ο όμιλο αναφορικά με τη δεύτερη θέση. Η Γερμανία που προπορεύεται στη βαθμολογία, υποδέχεται την Αλβανία. Μόνο αν "αυτοκτονήσει" λοιπόν θα μπει σε περιπέτειες. Ομως δεύτερη με 17 πόντους είναι η Ουκρανία και την ακολουθεί με 16 βαθμούς η Πορτογαλία. Η πρώτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αρμενία, ενώ η δεύτερη φιλοξενεί τη Β. Ιρλανδία.

Πριν από 3 μέρες οι Ιβηρες κατήγγειλαν προσπάθεια δωροδοκίας των Ουκρανών στους Αρμενίους. Μ' έκπληξη ο τεχνικός της τελευταίας είδε πως απ' την αποστολή λείπουν οι πέντε καλύτεροι παίχτες του. Επίσημη εξήγηση από κάποιους, το γραφειοκρατικό λάθος...

Υπενθυμίζεται ότι απευθείας στα τελικά της Γαλλίας προκρίνονται οι πρώτες ομάδες των ομίλων και η καλύτερη δεύτερη των εννιά ομίλων. Οι υπόλοιπες 8 δεύτερες θα δώσουν αγώνες μπαράζ μεταξύ τους. Για την κατάταξη των δεύτερων ομάδων σε κάθε όμιλο λαμβάνονται υπόψη μόνο τα αποτελέσματά της με την 1η, την 3η και την 4η ομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ